Skabertrang Aarhus: Skat for musikere

Netværket Skabertrang Aarhus inviterer til arrangement om skat for musikkens skabere tirsdag den 28. september kl. 19 på Promus.

Mange musikere, komponister og sangskrivere har en indtjening på deres musik, som ikke helt kan retfærdiggøre en udgift til en revisor. På workshoppen vil du få indblik i, hvad du kan trække fra i Skat – og ikke mindst hvordan.

Oplægget varer halvanden time inkl. en pause, og bagefter er der 30 minutters spørgerunde. Oplægsholder er Jakob Schmitz Mouridsen, der gennemgår de mest brugte skattesatser, indkomsttyper, rubrikker og fradrag.

Derefter går vi over i nogle konkrete freelance-eksempler og regler, som man skal være særligt opmærksom på, samt frister for indberetning. Vi afslutter med en runde, hvor man kan stille spørgsmål. Oplægget er IKKE konkret skatterådgivning, men blot tips og information baseret på info fra Skat, konkrete cases og erfaringer.

NB. Vær opmærksom på, at workshoppen ligger samme dato som DJBFA’s generalforsamling i København.

Praktisk

Eventet er gratis, men der er et begrænset antal pladser, så deltagelse kræver tilmelding. Alle interesserede Koda-medlemmer kan tilmelde sig.

Hvad: Netværket Skabertrang Aarhus: Skat for musikere
Dato: Tirsdag den 28. september 2021 kl. 19.00
Sted: Promus, Vester Allé 15, 8000 Aarhus.

Om Jakob Schmitz Mouridsen

Aftenes oplægsholder er Jakob Schmitz Mouridsen. Han er kandidatuddannet guitarist fra Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus (2018), og han har sideløbende med studiet sat sig ind i reglerne, der er i skattejunglen for musikere. Jakob er velbevandret i skatteregler og de juridiske vejledninger. Han har bl.a. sparret med DMF’s skattevejleder og skattejurist om de forskellige typiske problemstillinger omkring skat for musikskabere.

Jakob holder oplæg for studerende på Det Jyske Musikkonservatorium og har i den forbindelse givet tips og fået indblik i mange konkrete eksempler. Han har desuden afholdt skatteoplæg flere gange til DMF’s M8-arrangementer.

Om skabertrang

DJBFA præsenterer en række netværk for musikkens skabere. Skabertrang Aarhus er et af de nyeste på stammen. Første arrangement løb af stablen i sommeren 2021.

Som sangskriver fra vækstlaget har man en del kasketter, man skal jonglere med – og de skal gerne alle sammen blive i luften på samme tid. Man skal skrive sange, sangene skal indspilles og udgives, man skal stå for PR, man skal booke koncerter, optræde, stå for praktiske opgaver som kontrakter, afregning og regnskaber.

Gennem en række workshops vil Skabertrang Aarhus sætte fokus på forskellige aspekter af sangskrivningen og blive klogere på muligheder og faldgruber.

Jakob Alsbjerg leder netværket. Gennem en årrække har Jakob Alsbjerg været en del af det aarhusianske sangskrivermiljø. Dels som arrangører og dels som udøvende sangskriver i bl.a. Jakob A og De Sidste.

TILMELD DIG HER