Brasilien

Kom tæt på den sprudlende brasilianske musikkultur i sambaens og bossa novaens hjemland, Brasilien, i Autors nye refugie i Rio de Janeiro. Kun for medlemmer af Autor.

Lejligheden er en del af en sjælden villa i Rio de Janeiro med aflukket gade og huse på begge sider, der støder op til en bjergskråning iklædt atlanterhavsjungle. En lille oase midt i Rios travle metropol.

Lejligheden befinder sig i stueetagen i et tre etagers hus og indeholder: En stue/soveafdeling med dobbeltseng og sovesofa, rummeligt badeværelse, spisekøkken og vaskerum med digital vaske/tørremaskine.

Fra lejligheden er der fem minutters gang til stranden, med hyggelige restauranter, gode supermarkeder og diverse transportmuligheder bl.a. metro og Uber, men også gode cykelstier ved hele kystlinjen fra nabolaget Leblon og til centrum af byen. Sukkertoppen er i gåafstand.

Med et ophold i Rio de Janeiro er der desuden god mulighed for at tilkøbe sig plads i det nærliggende lydstudie Cia. Dos Téchnicos Stuios. Lydstudiet ligger tæt på villaen, og var i sin tid ejet af BMG Music Entertainment, men blev siden købt af studieteknikerne, derfor navnet Cia. dos Técnicos Studios. Det er betragtet som en af byens bedste studier, med et Yamaha flygel og flere gode rum til optagelser.

I Copacabana er der mange steder, der har åbent hele døgnet, såsom restauranter, supermarkeder og apoteker. Det gælder også stranden, der er oplyst om aftenen, hvor folk spiller fodbold, volleyball, går i vandet og går til små og store strandkoncerter. Bossa novaens vugge “Beco das Garrafas” er knap ti minutter derfra med livemusik året rundt.

Autor kan tilbyde denne mulighed indgået et samarbejde med musikskaber Maria Hiort Petersen, mangeårigt medlem af Autor og bosat i Rio de Janeiro. Maria har boet i Rio med mellemrum siden 1988 og fast siden 2006. Her har hun sin musikalske karriere, og hun har et grundigt kendskab til den lokale brasilianske musikkultur og et væld af kontakter.

Fakta

 • Ophold i dette refugium kan kun søges af Autors medlemmer
 • Der er plads til tre personer i lejligheden
 • Det koster kun 1.000 kr. i egenbetaling for et ophold på 10 dage. Se de udbudte perioder under Ansøgning.

Deadlines

Autors refugier har to årlige ansøgningsfrister:
 • Den 1. april kl. 13.00 (ophold i perioden 1/7 – 31/12)
 • Den 1. oktober kl. 13.00 (ophold i perioden næste år 1/1 – 30/6)

ANSØGNING

Autor tilbyder ni ophold a 10 dages varighed i 2. halvår af 2023:

 • Periode A: 1. juli til 10. juli 2023
 • Periode B: 11. juli til 20. juli 2023
 • Periode C: 21. juli til 31. juli 2023
 • Periode D: 1. august til 10. august 2023
 • Periode E: 11. august til 20. august 2023
 • Periode F: 21. august til 31. august 2023
 • Periode G: 1. september til 10. september 2023
 • Periode H: 11. september til 20. september 2023
 • Periode I: 21. september til 30. september 2023

Der ansøges via Koda Kultur og foreningernes fælles ansøgningssystem. Log på med dit Nem-ID. Her vil du blive bedt om at angive dine tre ugeprioriteter for ophold i refugiet. Skriv her, hvilke tre 10-dages-perioder, du ville foretrække.

Hvis du kan bruge andre perioder end de tre foretrukne, kan du også skrive det.

Perioderne uddeles af Autors refugieudvalg, og de ligger vægt på at give opholdene til nogen, der har en god musikalsk grund til netop at komme på arbejdsophold i Rio de Janeiro.

Du skal derfor skrive lidt om, hvorfor du søger arbejdsophold i refugiet og om dit kompositoriske/sangskrivermæssige virke.

Det anbefales at lave ansøgningen i god tid inden ansøgningsfristen.

Desuden skal du uploade én musikfil i MP3/MP4-format (maks. 20 MB) eller angive et link.

Hvis du får tildelt et ophold, vil du modtage en faktura på din egenbetaling på 1.000 kr. Hvis du ikke har betalt beløbet inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen tilfalde en anden ansøger.

Der ydes ikke refusion af transportomkostninger.

Ansøg her