En malerisk vandmasse med klippekyster og majestætiske bjerge i baggrunden, der minder om de fantastiske landskaber, der findes i Lofoten.

Lofoten

Autor tilbyder et unikt refugium i Lofoten, tæt på øen Skrova. En lille fyrtårnsø med Norskehavet som eneste nabo.

Du får et enkeltværelse i et af de to huse på øen med adgang til skrivestuen i toppen af fyrtårnet, adgang til et lille studie med diverse instrumenter og alt det hav og natur, du kan ønske dig. Stilheden kan opleves på nært hold sammen med en stor havørn-koloni eller i samspil med de mange måger, skarver og andre fugle, der holder til omkring øen.

Du tilbydes en uges unikt ophold i vilde og uforstyrrede omgivelser, hvor kun fyrvogter og kok Frank Marstokk samt enkelte andre kunstnere vil være på øen. Egenbetalingen er 1.000 kr. Forplejning er inkluderet i prisen, da det ikke er muligt at købe ind på øen.

Om lofoten

Øgruppen Lofoten strækker sig fra fastlandet i Narvik ved den svenske grænse og mere end 300 km vestover, ud i Norskehavet.

Lyset i Lofoten er meget specielt – om efteråret og vinteren spiller nordlyset på nattehimlen, og om sommeren skinner midnatssolen døgnet rundt. Lys og klimaforhold, sammen med den helt specielle natur, skaber i samspil et væld af inspirationsmuligheder for kunstnere fra hele verden.

praktisk

Rejsen til Lofoten-refugiet foregår typisk rejse til Oslo og dernæst fly til Bodø. Et lokalt fly bringer dig til byen Svolvær (Lofotens hovedstad), hvor du vil blive afhentet af Frank Marstokk og med færge fragtet til øen Skrova. Herfra transporteres du ud til fyret i fyrvogterens egen lille båd.

Du skal selv afholde rejseomkostninger, og rejsen koster cirka 3.500 kr. i alt. Indimellem kan vejret i Lofoten være uforudsigeligt, så det er en god idé at sørge for at bestille flex-billetter til flyveturen, da det kan forekomme, at vejret forsinker din rejse.

Opholdene går fra mandag-mandag.

Deadlines

I 2024 har Autors refugier følgende ansøgningsfrister:

  • Tirsdag den 2. april 2024 kl. 15.00 (for ophold i andet halvår af 2024).
  • Tirsdag den 1. oktober 2024 kl. 15.00 (ophold i første halvår af 2025).

Ansøgning

De uger, du kan søge i 2. halvår af 2024 ved fristen 2. april 2024 kl. 15.00, er følgende. Ugenumre:

  • 33
  • 34
  • 36
  • 39
  • 40
  • 41

Der ansøges via Koda Kultur og foreningernes fælles ansøgningssystem. Log på med dit Nem-ID. Her vil du blive bedt om at angive dine tre ugeprioriteter for ophold i refugiet. Hvis du kan bruge andre uger end de tre foretrukne, kan du også skrive det. Du skal også skrive lidt om, hvorfor du søger arbejdsophold i refugiet og om dit kompositoriske/sangskrivermæssige virke. Det anbefales at lave ansøgningen i god tid inden ansøgningsfristen.

Desuden skal du uploade én musikfil i MP3/MP4-format (maks. 20 MB) eller angive et link.

Hvis du får tildelt et ophold, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen med det samme tilfalde en anden ansøger.

Ansøg her
DJBFA refugie / refugiebolig
En lofotlampe på en kaj ved siden af en vandmasse.
Et rødt trommesæt ved siden af et lofotfyrtårn.
En Lofoten guitarforstærker sidder på et bord ved siden af et vindue.
Et bord med Lofoten-tema dækket til middag på en altan.
Solen skinner gennem et vindue i et lofotrum.
Et lofotrum med trommesæt og klaver.
DJBFA refugie / refugiebolig