Musikanterhuset – Langeland

Musikanterhuset på Langeland er opført i 1765 og oprindeligt brugt til at huse de musikere, der spillede for hoffet på Tranekær Slot. Med det imponerende Tranekær Slot hævet over byen har Tranekær tidligere været Langelands magtcentrum, hvor Musikanterhuset ligger midt i. Området er omgivet af smuk natur, hvor du blandt andet kan slentre en tur i slotshaven. Her finder du også kunstparken Tickon.

Huset er delt i tre, hvoraf den ene del på 115 kvm udgør Kunstnerrefugiet Musikanterhuset, hvor du i de smukkeste omgivelser kan fordybe dig i din kunst og din musik. Huset består af fem faste sengepladser, og der er mulighed for opredninger til yderligere tre personer. Derudover består huset af stue, køkken, bryggers og badeværelse. I haven er der en hyggelig, overdækket terrasse, en vild have med blomster og en pavillon, hvor sommeraftnerne kan nydes.

I stuen er der et akustisk klaver af mærket Hindsberg. I arbejdsværelset i stueetagen er der el-klaver af mærket Thomann DP-95 B, to højtalere KRK RP5 RoKit Classic Bundle og en Yamaha AG03 mixer, der kan sættes til guitar eller mikrofon.

Fakta

  • Ophold i dette refugium kan kun søges af Autor-medlemmer.
  • Huset har fem faste sengepladser, med mulighed for opredninger til yderligere tre personer.
  • Autor tilbyder ophold i én uge ad gangen, skiftedag er søndag.
  • Det koster kun 500 kr. at få et arbejdsophold i Langelands-refugiet.

Deadlines

Autors refugier har to årlige ansøgningsfrister:
  • Den 1. april
  • Den 1. oktober

Se, hvilke uger der udbydes ved den næstkommende frist under Ansøgning.

Ansøgning

De uger, du kan søge i 1. halvår af 2024 (søndag-søndag) er:

Uge nummer 4, 5, 8, 9, 10, 11, 15, 16 og 22.

Der ansøges via Koda Kultur og foreningernes fælles ansøgningssystem. Log på med dit Nem-ID. Her vil du blive bedt om at angive dine tre ugeprioriteter for ophold i refugiet. Hvis du kan bruge andre uger end de tre foretrukne, kan du også skrive det. Du skal også skrive lidt om, hvorfor du søger arbejdsophold i refugiet og om dit kompositoriske/sangskrivermæssige virke. Det anbefales at lave ansøgningen i god tid inden ansøgningsfristen.

Desuden skal du uploade én musikfil i MP3/MP4-format (maks. 20 MB) eller angive et link.

Hvis du får tildelt et ophold, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 500 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen med det samme tilfalde en anden ansøger.

Der ydes ikke refusion af transportomkostninger.

Ansøg her