Polaris Hub og Google er blevet enige om en ny fællesnordisk aftale om brug af musik, så fra i dag vender musikken tilbage på den danske del af YouTube.

Efter to intensive måneders forhandlinger er parterne nået i mål, og Koda har kæmpet hårdt for danske kunstneres rettigheder.

DJBFA’s forkvinde Anna Lidell siger:

“Yes! Koda har forhandlet en ny aftale hjem med YouTube, der betyder, at vi igen kan høre dansk musik på YouTube.

Det har været helt fantastisk at mærke den brede opbakning i musikmiljøet til det meget drastiske skridt, som Koda tog om ikke at acceptere en tech-gigants krav. Og som fik den konsekvens, at vores musik så blev bandlyst fra platformen.

Vores sammenhold har runget ud over landegrænserne, og både nationale som internationale politikere, musikere og almindelige borgere har bakket op om vores kamp. Det er så vigtigt, at vi i et lille som Danmark ikke giver op over for tech-giganterne, når de ikke spiller efter fair regler. Tak for jeres støtte!

YouTube er tydeligvis ikke en bare en neutral tjeneste, når de kan gå ind og fjerne først dansk musik og derefter DR’s Ramasjang-app pga. en lakridspibe (rør ikke danskens lakridspibe!). YouTube er en mediekanal, der har et nøje forhold til det, de sender.

Perspektivet i det her er også, at politikerne har forstået vigtigheden af sangskrivere og komponisters rettigheder, så vi får bedre betaling af indholdet i fremtiden – og så vi i sidste ende kan blive ved med at få godt indhold.”

Læs mere om aftalen