Til Seminar & Bar torsdag den 28. november fra kl. 16 sætter vi bl.a. fokus på film- og spilmusik. Vi får også besøg af en booker og manager fra England, og vi snakker streamingplaylister.

DJBFA’s ”Seminar & Bar” er en event, hvor du kan blive klogere på musikken, dele dine erfaringer og samtidig møde dine komponist- og sangskriverkollegaer. Det er åbent og gratis for alle medlemmer af DJBFA og/eller Koda.

I den kommende udgave sætter vi bl.a. fokus på film- og spilmusik med to seminarer med prisvindende komponister. Vi har også hentet en manager/booker ind fra England, og du kan få et blik ind i, hvordan playlister bliver sat sammen på streamingtjenesterne.

Sidst men ikke mindst kommer sangeren Ida Kudo og spiller en minikoncert.

Program torsdag den 28. november 2019
Kl. 16: Seminarer
Kl. 18: Gratis mad, drikke og hygge ad libitum
Kl. 20: Koncert med Ida Kudo

Vælg mellem disse fire seminarer:

Få din musik på playlisterne – en intro til streaming og distribution

Med Henrik Fuglsang. Alle taler om playlister og vigtigheden af disse. Hvor vigtige er de, hvordan får man sin musik på, hvad kan man gøre selv, og hvor vigtig er ens distributionen? Henrik Fuglsang arbejder hver dag med distribution og markedsføring af musik, rettet mod playlister. Han fortæller om sit arbejde og giver gode råd.

International booking og arbejdet med din fanbase

Matt Fripp er en britisk manager og booking agent, der beskæftiger sig med, hvordan især jazzartister får flere koncerter, sælger mere musik og samler en større fanbase. Han har 10 års erfaring inden for international booking og har i de seneste år arbejdet meget som konsulent for artister for at hjælpe dem med at bygge en karriere op og øge deres publikum.

Han har samtidig startet bloggen jazzfuel.com, hvor han giver og samler tips til nichemusikere om PR, booking, pressearbejde m.m. – altså tricks for at få en karriere til at rykke fremad. Seminaret er ikke kun for jazzmusikere, men for alle DIY-musikere, der spiller musik uden for mainstream. Dette seminar præsenteres i samarbejde med JazzDanmark og foregår på engelsk.

Filmmusik og lyddesign

Filmkomponist Jonas Struck og lyddesigner Peter Albrechtsen er to af dansk films mest anerkendte på området, og de har nu samarbejdet på alt i alt syv film, både spillefilm og dokumentarfilm. Lyd og musik er tæt sammenvævet i deres arbejde, og både Struck og Albrechtsen er en del af filmene meget tidligt i processen, så musikken og lyden inspirerer både manuskriptet, optagelserne og klipningen.

I dette oplæg dykker de ned i deres samarbejde med forskellige eksempler fra deres film, lige fra dystopisk science fiction over politisk thriller til personlige dramaer, og viser, hvordan de har udviklet deres særlige stil, og hvordan lyd og musik kan spille sammen på mange kreative måder. Dette seminar præsenteres i samarbejde med BFM (Brancheklubben for Film- og Mediekomponister).

Musik til computerspil: Forgotton Anne

Peter Due er i øjeblikket in-house komponist hos Throughline Games, hvor han har skabt musikken til deres seneste udgivelse, Forgotton Anne, et historiedrevet computerspil med stor vægt på dialog og karakterudvikling. Hver af hovedpersonerne har derfor sit eget tema. Peter Due vil vise, hvordan han har udviklet temaerne kompositorisk, så de afspejler karakterernes udvikling. Desuden gennemgår han de teknikker, man bruger i computerspil, når man skal gøre musikken dynamisk, så den følger spillerens valg.

Musikken i Forgotton Anne var i år nomineret til en D.I.C.E. Award, to Gang Awards og vandt en UZETA Award. Den er primært symfonisk og er indspillet af Copenhagen Philharmonic. Peter Due har studeret violin og komposition på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og filmmusik på University of Southern California i Los Angeles. Dette seminar præsenteres i samarbejde med BFM (Brancheklubben for Film- og Mediekomponister).

Senere på aftenen: Minikoncert med Ida Kudo

Ida Kudo er en dansk/japansk artist, der i disse dage er aktuel med singlen “Paradise”, der er på Gaffas “Bedst lige nu”-liste. Hun har flere EP’er bag sig, der alle befinder sig i grænselandet mellem electro-pop og tribal. Ida Kudo har en unik og stærk sceneoptræden med sine etnisk inspirerede melodier og rå energi, der kommer helt ud over scenen. Det kan være, det er derfor, hun i efteråret varmede op for Sting på hans seneste tour. Hun er blevet sammenlignet med navne som M.I.A. og Santigold, der også dyrker den progressive pop, og så kommer hun forbi Seminar & Bar og spiller en minikoncert omkring kl. 20!

Lyt til Ida Kudos seneste single

Tilmelding

Seminar & Bar er åbent og gratis for alle medlemmer af DJBFA og/eller Koda. Du skal dog tilmelde dig seminarerne, da der er begrænset plads, og det er efter først-til-mølle-princippet.

Det hele sker hos DJBFA, Lautrupsgade 9, København Ø.

Tilmeld dig her (link udløbet)

Se Facebook-begivenheden for Seminar & Bar 28. november

Kommer du langvejs fra, kan du få dækket dine transportudgifter ved valg af billigste transportmiddel

Arrangementet bliver til med midler fra Koda Kultur.