eQ Saturdays med Reveal Party

eQ Saturdays vender tilbage i 2023. Først arrangement er med Emily Holm Nyhuus alias Reveal Party. Det er åbent for alle interesserede og finder sted i København lørdag den 14. januar.

Beats by Girlz Denmark, Rytmisk Center og Autor præsenterer eQ Saturdays: Talks, workshops og netværk med fokus på musikproduktion og kønsdiversitet.

Hvordan kan man komponere og tænke i værker og større sammenhænge? Til denne talk vil Emily fortælle om sin tilgang til sangskrivning ud fra et princip, hvor det større værk er vigtigere end de enkelte spor. Hvordan hun arbejder med flow, overgange mellem numre, omkvæd, der spænder over hele værket og ikke er begrænset til enkelte sange f.eks. Hvordan det skaber en større konceptuel sammenhæng, og hvordan hun tit har flere plader i gang samtidig, så der er flere koncepter at skifte imellem. Til sidst vil der blive præsenteret øvelser og værktøjer, til hvordan du selv kan udtænke et koncept, med denne metode, som du kan anvende i dine egne projekter.

Emily Holm Nyhuus, der er kvinden bag navnet Reveal Party, skriver sange om at eksistere i et kaos af komplicerede følelser, og hvordan man kan være nødt til at kappe enhver forbindelse til dem, når de bliver for svære. »Cut your feelings, like me«, er hendes stille råd på åbningsnummeret til debut-ep’en, ‘You Stole a Year of My Life’, der i 2020 etablerede Reveal Party som et af de stærkeste nye bands på den danske musikscene og høstede roser af både danske og internationale medier.

Reveal Party fortæller historier om kærlighed og sit liv som transkvinde med en tongue-in-cheek, spiddende sarkasme. Inspirationskilderne er både smertelig midwest emo og opløftende popsange, og derfor klinger Reveal Party’s musik både af melankoli og håb. Fælles for sangene er de skarpe, rå tekster, Emily’s bløde, men stålsatte stemme og et hav af distortede guitarer.

Reveal Party har fået airplay på P6 Beat og P3 og givet store interviews til DR Kultur, Go’ Morgen Danmark, Kulturen på P1, Femina og Soundvenue. I sommeren 2021 spillede Reveal Party desuden til Roskilde Summerdays og samme år modtog hun musikprisen ved Danish Rainbow Awards 2021. I 2022 udgiver hun en EP-trilogi med den samlede titel ‘You’re My Favorite Person’.

To timers workshops for kvinder, transpersoner og ikke-binære inden dagens talk

Denne måneds emne: “Queer” som kreativt redskab
Hvad betyder “queer” og hvordan kommer det til udtryk i musik? Gennem tiden har det betydet skæv, underlig, mærkelig, afvigende. Det er et ord der kan have en negativ ladning, men det kan også være et positivt ord fuld af power, mod, fællesskab og styrke, samt en agenda om at udfordre status quo. Til denne workshop skal vi vende ting på hovedet og udfordre måder vi tænker på. Vi skal udfordre normer for hvad der er muligt og bruge “queer” aktivt som redskab i vores komposition. Vi skal lytte til queer musik, læse queer tekster og vi skal skrive tekster og sange, som vi finder frem til, ved at dykke ned i “queerheden” i os selv. Hvem ved hvad vi finder i dybet. Workshoppen er for alle, uanset om du identificerer dig med ordet “queer” eller ej.

Adresse
Rytmisk Center
Vesterbrogade 107 E, 2. sal
1620 København V

eQ Saturdays tidsplan
12-14: Workshop (Bemærk: Kun for kvinder, transpersoner og ikke-binære)
14-16: Talk med nyt emne og gæstetaler hver gang (for alle køn)
16-18: Networking og fri snak med fri bar (for alle køn)
Lydstudierne åbner igen efter oplægget, hvis nogle vil arbejde videre efter workshoppen, holde lyttesessions eller andet.

Se Facebook-eventen.

tilmeld dig her