Månedens tip med Bjarke Kirk

Hvad lytter musikskaberne i Autor til? Hvad læser, hører og streamer de? Hver måned spørger vi et medlem om kulturanbefalinger.

I marts 2022 har vi spurgt Bjarke Kirk om en håndfuld kulturanbefalinger. Bjarke er dansksproget sanger og sangskriver. Han har tidligere udgivet musik med Bjarke Kirk & Kujonerne og sideprojektet Gro Gro Gro. Til sommer udgiver han en single i eget navn. 

Her er Bjarkes fem kulturanbefalinger:

Radio 4’s podcast ”Myten og mysteriet seks årtier med Bob Dylan”

I de 12 afsnit gennemgås Bob Dylans karriere fra start til slut. Der bliver virkelig nørdet igennem, og det er en fornøjelse at få gennemgået hele Bob Dylans karriere. Podcastserien giver en lyst til at dykke ned i Bob Dylans fantastiske bagkatalog.

Andreas Odbjergs single ”I morgen er der også en dag”

Jeg synes, at sangen er den bedste popsang, der er skrevet i flere år. Det er en sang, der rørte mig dybt, første gang jeg lyttede til den. Selv når alting ser allermest sort ud, er der stadig håb. Den følelse rammer sangen meget rent. Det er en meget håbefuld sang.

Kashmir: Zitilites (2003)

Kashmirs album Zitilites

Pladen er en klassiker, som kun bliver bedre og bedre, jo mere man lytter til den. Hver gang, jeg vender tilbage til den plade, lyder den bedre, end den nogensinde har gjort før. Det er en plade, der i den grad har vist sig at være langtidsholdbar.

Formel 1

Formel 1 er verdens største motorsportsserie. Der er masser af drama og alting afgøres på marginaler. Man kan sige det er en konkurrence i teknologi og kørerevner. Det er super underholdende og spændende at følge med i, men også meget nørdet. For at få det fulde udbytte af sporten, skal der nørdes igennem. Der er rigtig meget omkring teknologien, der gør sporten spænende. Aerodynamik, downforce etc. Når en Formel 1-kører trykker på bremsen, trækker han 5 G (dvs. hvis han vejer 70 kg, føles det som om han vejer 350 kg). Hvis man ikke har nogen sport, man følger med i, så overvej denne sport.

Allan Olsens album Sange for rygere

Pladen er en dansk folk-klassiker. Pladen har et meget intimt og nærværende univers, som føles rigtig godt. Pladen er et kunststykke i fortællende dansk sangskrivning. Sangen ”Tårnspringer Thomsen fra Tåstrup” er en fantastisk sang og nærmest novelleagtig i sin form.