Månedens tip med Marianne van Toornburg

Hvad lytter danske sangskrivere og komponister til? Hvad læser, streamer og køber de billetter til? Hver måned spørger vi et medlem om kulturanbefalinger.

Her i december 2021 deler sangskriver og sanger Marianne van Toornburg fem kulturtips. Marianne er i år selv aktuel med soloalbummet Simpelt.

Iomfru: “Danse”

Den 24-årige Alma Kjær Agergaard har under navnet Iomfro udgivet tre singler, og jeg er som fast lytter af P6 faldet over hendes single “Danse”. Jeg er meget glad for dansksproget musik, og hun har lavet en rigtig fin popsang med en dejlig vokal. Jeg vil glæde mig rigtig meget til at følge hende og forhåbentlig finde hende på et spillested i ’22.

Ginne Marker: Ulteria

Genren er ikke en, jeg plejer at dyrke, men jeg er stødt på Ginne Marker et par steder de sidste to år – live. Hun har en sjælden evne til at suge publikum ind ved bare at være, og jeg er blevet meget betaget af hendes elegante musikalitet. Derfor tjekkede jeg også hendes nye album, Ulteria, ud, og det er nu en fast del af min playliste. Men find hende også live – hun er virkelig en oplevelse.

Claus Hempler

Vi er begge fra Fyn og har trådt de samme stier, så jeg har fulgt med fra sidelinjen siden Fielfraz. Han har en gave. Han kan synge telefonbogen og få det til at lyde stort. Så jeg kunne næsten ikke få armene ned, da han lavede sit album Kuffert fuld af mursten, endelig på dansk og med begavede popsange, hvor det hele går op i en højere enhed, hvor han virkelig stråler.

Kira Skov: Spirit Tree Tour 2022

Kira udgav i 2021 sit smukke duetalbum indspillet med stærke solister. Det var under corona, så filer fløj frem og tilbage. I 2022 tager spiller hun bl.a. til Vinterjazz den 13. februar i DR Koncertsal i København, og hun har flere af solisterne på albummet med (Mette Lindberg, Teitur, Marie Fisker m.fl.) Den tour vil jeg afgjort ramme et sted.

Channe Nussbaum og Henrik Nordbrandt – live

Channe har baggrund i klezmer og har altid kunnet sæt ild i gulvet, når hun optræder. Hun har også i tidens løb lavet projekter med den underskønne Laura Illeborg. Nu har hun lavet et projekt med min absolutte yndlingsdigter Henrik Nordbrandt. De udgav i 2019 albummet Hjemløshed og spiller koncerter sammen. DET vil jeg gerne se!