Campen tager udgangspunkt i den rytmiske komponist som improvisator med et globalt udsyn og en mere åben forståelse af, hvad genrer er. Kurset finder sted den 18.-24. april 2021 på Engelsholm.

I dag skaber vi som musikere og komponister lydværker, sange, kompositioner uden skelen til genrer. Inden for den rytmiske verden forenes vi som komponister ved at improvisationen ofte er udgangspunktet for kompositionen, og at vi samtidig er skabende musikere.

Vi er ofte selv en del af fremførelsen af vores værker, sange og kompositioner. Vi indhenter inspiration på tværs af genrer, og det globale udsyn er blevet en fundamental del af vores udtryk.

Mød inspirerende, internationale komponister

Denne camp henvender sig derfor til komponister, der ønsker at blive inspireret til at dykke dybere ned i værktøjer, udsyn og forståelser igennem mødet med de fem skelsættende forskelligartede kunstnere og komponister Mariam Wallentin (foto øverst), Angélica Négron, Nastio Mosquito, Ikue Mori og Christian Wallumrød. Komponister, der alle har lyden som udtryksmiddel og medie, og som har hele verden som inspiration og ikke begrænses af snævre genreforståelser.

Hver dag bliver man som deltager præsenteret for de grundlæggende tanker og teknikker, som nogle af verdens førende kunstnere arbejder med. Der bliver mulighed for at få feedback på ens eget arbejde, og om aftenen vil der være talks, hvor de inviterede kunstnere og komponister fortæller om deres egen inspiration, og hvorledes denne kan opretholdes og videreudvikles.

Lyd – Komposition & Improvisation henvender sig til komponister og lydkunstnere på højt niveau inden for jazz, rock, elektronisk musik, lydkunst, verdensmusik, folk og alt derimellem. Anders Filipsen er projektleder på kurset.

En stærkt inspirerende og intens uge.

Hvornår: 18.-24. april 2021.
Hvor: Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten.
Ansøgningsfrist: 10. februar 2021 kl. 23.59.

Om de fem komponister:

mariam Wallentin

Mariam Wallentin er en svensk kunstner, musiker og komponist med rødder dels i improvisation/avantgarde, dels i pop/soul. Mariam udgør halvdelen af Wildbirds & Peacedrums og en af de kreative kræfter og komponister i jazzkollektivet Fire! Orchestra. Med sin kompromisløse tilgang til musik startede Wallentin også sit soloalias Mariam The Believer for at fokusere sit udtryk i et mere pop-orienteret projekt.

Mariam Wallentin har arbejdet med bands som Deerhof og Konono nr. 1 med kor, strygeensembler og symfoniorkestre, turneret med St. Vincent, Joanna Newsom og Arcade Fire, sunget for Björk, vundet en jazzpris og deltaget i en eksperimentel international opera af Ben Frost. Mariam er bonusmedlem af The Skull Defects, samarbejder med Damien Rice og Feist og komponerede for nylig en visuel sangcyklus om vores dybeste længsel og ønske. Kort sagt; en mangesidet kunstner og kunstner, der åbner hjerter.

Mere om Mariam Wallentins værker.

Angélica Negrón

Den puertorikanskfødte komponist og multiinstrumentalist Angélica Negrón skriver musik for harmonika, robotinstrumenter, legetøj og elektronik samt til kammerensembler, orkestre og kor. Negrón er nu bosat i New York, hvor hendes musik er blevet beskrevet som “trist, idiosynkratisk og kontemplativ” (WQXR / Q2), mens The New York Times bemærkede hendes “evne til at overraske.”

Negrón har bl.a. skrevet værker til Bang on a Can All-Stars, Loadbang, Mata Festival, Brooklyn Youth Chorus, So Percussion, American Composers Orchestra og New York Botanical Garden. Kommende premierer inkluderer værker til LA Philharmonic, Dallas Symphony Orchestra og National Symphony Orchestra, San Francisco Girls Chorus og NY Philharmonic Project 19-initiativet. Negrón fortsætter med at optræde og komponere til film.

Mere om Angélica Negróns værker.

Nástio Mosquito

Multimediekunstneren Nástio Mosquito er kendt for forestillinger, videoer, musik og poesi, der viser et intenst engagement i sprogets åbne potentiale. Hans værker opleves let som en slags tristhed over verden, men udtrykket skal nærmere ses som et presserende ønske om at engagere sig i virkeligheden. Han er dybt optaget af processen som udtryk og er en kunstner, der hele tiden er på vej nye steder hen.

Hans arbejde beskæftiger sig ofte med spørgsmål, der vedrører de grundlæggende menneskelige behov for mad og sex. Hans undersøgelser af sin personlige identitet lejlighedsvis berører hans nationalitet. Nástio Mosquito er oprindeligt fra Angola og er nu bosat i Belgien og Portugal. Hans værker er blevet vist på bl.a. Tate, MoMa, Louisiana, Venedig Bienalen.

Mere om Nástio Mosquitos værker.

Ikue Mori

Ikue Mori er selvlært elektronisk musiker bosat i New York siden 80’erne, men oprindeligt fra Japan. Som udgangspunkt var Mori trommeslager i punkbandet DNA og blev senere hen aktiv i New Yorks eksperimentelle musikmiljø. I 90’erne bevægede hun sig væk fra trommesættet og begyndte at spille trommemaskiner. I 00’erne og frem begyndte hun at arbejde elektronisk med at “oprette og udvikle originale lyde digitalt og bruge disse lyde i en laptop i forbindelse med improvisation, komposition og livekoncerter.”

Mori har bl.a. arbejdet sammen med Fred Frith, Dave Douglas, Craig Taborn, Kim Gordon, Thurston Moore, John Zorn og sanger Mike Patton. Med Zeena Parkins optager hun og turnerer som duoprojekt Phantom Orchard og har ligeledes arbejdet sammen med trommeslageren Yoshimi.

Mere om Ikue Moris værker.

Christian Wallumrød

Christian Wallumrød er en af Norges mest nyskabende musikere og komponister inden for jazz. Han har i en 25-årig periode turneret internationalt og udgivet plader (ECM, Hubro, Sofa osv.) Han har bl.a. turneret intensivt med Christian Wallumrød Ensemble, Dans Les Arbres, Brutter, Sidsel Endresen, Close Erase, 3 klaverer og Trondheim Jazz Orchestra.

Wallumrød laver forskellige soloværker og har haft en række bestillingsværker for bl.a. kammer, vokal, orkester og dans. Endvidere har har han optrådt med bl.a. Susanne Sundfør, Nils Petter Molvær, Ricardo Villalobos & Max Loderbauer, Jim O’Rourke og Kim Myhr.

Mere om Christian Wallumrøds værker.

Praktisk om Lyd – Komposition & Improvisation

Campen finder sted på Engelsholm Højskole mellem Billund og Vejle fra den 18.-24. april 2021.

DJBFA stiller 12 pladser til rådighed på workshoppen, og du skal ansøge for at komme med. Er du en af de heldige, der bliver optaget på Lyd – Komposition & Improvisation, kan du for en egenbetaling på 1.000 kr deltage i dette inspirerende stævne i de smukke omgivelser ved Vejle Ådal og Engelsholm Slot.

Kurset vil følge de regler, der til april er gældende ift. corona-hensyn. Hvis det skulle blive nødvendigt at rykke kurset til senere på året, vil vi forsøge at gøre det.

sådan søger du

Alle medlemmer af DJBFA og/eller af Koda kan ansøge.

Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Lyd – Komposition & Improvisation”. Her bliver du bedt om:

  • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du skal med på campen.
  • Minibiografi/CV (pdf).
  • Tre af dine sange (enten som link eller vedhæftet som mp3/m4a).
  • Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil.

Lav gerne din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så du kan nå at få teknisk hjælp.

Ansøgningsfrist: Onsdag den 10. februar 2021 kl. 23.59.

Hvis du har yderligere spørgsmål, så skriv til projektleder Anders Filipsen på anders@filipsen.net

SØG HER