DJBFA har længe kæmpet for, at P6 og P8 ikke skal lukkes. Nu har Joy Mogensen og Kulturministeriet meldt ud, at kanalerne skal leve videre.

Kulturministeriet oplyser i en pressemeddelelse, at regeringen som led i forhandlingerne om finansloven prioriterer, at de kommende besparelser på DR i 2022 og 2023 og frem annulleres. Allerede på regeringens finanslovsforslag har regeringen afsat 15 mio. kr. til videreførelsen af P6 og P8 i 2021.

Kulturministeriet understreger kanalernes vigtige rolle for musikmiljøerne inden for alternativ rytmisk musik og jazz. Hos DJBFA er vi helt enige i behovet for mangfoldighed.

DJBFA’s forkvinde Anna Lidell siger:

”Katastrofen er afværget, når nu både P6 Beat og P8 Jazz består! Det er en glædens dag for den danske musikbranche, men ikke mindst alle lytterne.

Kanalerne er bærende for flere musikmiljøer, samtidig med at være fanebærer for formidling af et mangfoldigt musikudbud. Samtidig er vi i en tid, hvor over 90% af danskere lytter til musik fra Spotify og andre streamingtjenester. Derfor er det afgørende, at vi har et stærkt DR, som kan og skal være modpol til den musikalske ensretning på streamingtjenesterne.

DR er en af Danmarks største og bedste musikformidlere, og musikformidlingen er essentiel og nødvendig for at musikken kan komme ud til lytterne.

Tak til regeringen for at lytte til musikmiljøerne, så de langt om længe fandt midlerne til at prioritere mangfoldigheden. Jeg vil appellere til, at partierne der skal stemme finansloven igennem er enig og stemmer ja tak!”

Før sommerferien var Anna Lidell til møde hos Kulturudvalget på Christiansborg. Her diskuterede de netop vigtigheden af P6 og P8.

Play
Anna Lidell til foretræde hos Kulturudvalget