AI – tips, tendenser & konsekvenser

Seminar 12. juni: Generativ AI er braget igennem lydmuren – og udviklingen fortsætter i et tempo, som de færreste havde forudset.

Så hvad betyder det for dig som sangskriver og komponist? Hvordan kan du bruge AI, når du skaber musik? Hvordan arbejder musikforlagene og Koda med at håndtere dine musikrettigheder i denne fagre og ny verden? Og ikke mindst – hvad siger krystalkuglen om fremtidsperspektiverne for den teknologiske udvikling og musikken?

Onsdag den 12. juni inviterer Autor, DKF, DPA, Musiklæggerne og Koda til et seminar, hvor du kan opleve DJ Noize og Vita Doza demonstrere, hvordan de bruger AI i deres sangskrivning og produktion. Christian Fløe fra GL Music gør os klogere på, hvordan AI influerer deres arbejde, mens Sofie Hvitved, som er seniorforsker for Instituttet For Fremtidsforskning kigger ud i fremtiden. Tech Scout Nicolai Franck fra Koda tager dig med i maskinrummet og fortæller om, hvordan Koda arbejder for at sikre sangskrivere og komponister i den generative AI’s tidsalder, og hvordan Koda forvalter sange, hvor generativ AI er anvendt.

Se biografier på oplægsholderne nederst på siden.

Kom med, når vi sætter fokus på, hvad AI betyder for dig!

program

16:00 – Velkommen
16:10 – Sådan arbejder Koda med AI v/ Tech Scout Nicolai Franck
16:35 – AI i musikken v/ DJ Noize
17:05 – AI i musikken v/ Vita Doza
17:35 – Pause
17:45 – AI fra musikforlæggerens perspektiv v/ Christian Fløe Sveningsen, GL Music
18:15 – Fremtidsperspektiver i AI & musik v/ futurist Sofie Hvitved
19:00 – Social hour med en lille bid
19:30 – Tak for i dag

om oplægsholderne

Sandra Vitayarat Frederiksen er en musikproducer, vokalist og sangskriver, der tidligere har arbejdet på sine egne udgivelser under aliaset Mendoza og nu som Vita Dosa. Hun inkorporerer hyperpop-mentaliteten i sit arbejde, hvor digitale muligheder mødes med analoge arbejdsgange. Hendes inspiration spænder fra noise til trailer-musik, hvilket resulterer i en fusion af IDM, pop og punk. Hendes mål er at skabe en lyd, der er ærlig, hjerteskærende og repræsenterer en dystopisk fremtid.

DJ Noize er en dansk hip hop DJ, der har opnået stor anerkendelse i udlandet på grund af sine evner på et par Technics 1210’ere. I 1992 fik Noize sin første titel som sjællandsmester i mix. Derefter fulgte fem titler som danmarksmester frem mod år 2000. Han vandt andenpladsen i verdensmesterskaberne i 1994 og 1995, samt en førsteplads i 1996. I 1994 vandt han ‘New Music Seminar DJ Battle’, samt ‘Turntable Techniques’ i 1998. DJ Noize har indgået i en lang række samarbejder, heriblandt med den danske producer Sonny B aka DJ Typhoon på udgivelserne under titlen ‘Nobody Beats The Beats’. Han har været en del af hihoppgruppen Double Mouth og er en femtedel af gruppen Majors. DJ Noize ejer virksomheden Noizeworks.

Christian Fløe Svenningsen er partner og forlagsdirektør hos det danske uafhængige GL Music Entertaniment A/S. Han kom til virksomheden i 2013, efter en karriere, der spændte over blandt andet ledelse, label A&R, live touring og tour management. Hans arbejde spænder over kreativt udgivelses-A&R-arbejde, sangskriver- og producer-udvikling, samt sync både i en pitching- og musiksupervisionskapacitet. 

Sofie Hvitved er fremtidsforsker, seniorrådgiver og mediechef ved Instituttet for Fremtidsforskning i København. Hun er særligt engageret i krydsfeltet mellem medier og teknologi, og hvordan fremtidens medielandskab kommer til at udfolde sig. Hun arbejder i øjeblikket med fremtiden for Metaverset samt er leder af projektet Future Nordic Media Landscape 2030. Sofie baggrund i mediebranchen, blandt andet hos DR (Dansk Radio) og som partner og coo i mediehuset Luksus. 

Nicolai Franck arbejder som Tech Scout i Koda. Hans opgave er at sikre, at Koda er klædt på til at møde de udfordringer og muligheder, som den teknologiske udvikling fører med sig. Her har AI fyldt stort set alt, siden han startede i Koda 1. maj 2023. Nicolai Franck er tidligere techjournalist, hvor han har dækket den teknologiske udvikling tæt i mere end 10 år – bl.a. har han arbejdet en længere årrække i DR. Han har også en baggrund i musikbranchen som artist manager.

praktisk

Hvad: AI – tips, tendenser & konsekvenser
Hvornår: Onsdag den 12. juni 2024 kl. 16.00-19.30
Hvor: Koda, Lautrupsgade 9, 2100 København Ø.
Pris: Gratis og for medlemmer af Koda.

Tilmeldingsfrist: Mandag den 10. juni kl. 12.

tilmeld dig hos koda