Skabertrang Aarhus: Træn din stemme med Ena Egelund

Tirsdag den 28. februar afholder Skabertrang en aften med fokus på stemmen. Det sker hos Promus i Aarhus med besøg af Ena Egelund.

Som udøvende kunstner/sanger er stemmen dit måske vigtigste redskab. Uanset om du føler, at din stemmebrug er helt uproblematisk, eller om du kan mærke, at der plads til forbedring, vil bevidstgørelsen af sammenhængen mellem åndedrættet (særligt indåndingen) og sang hjælpe dig.

Dette sker gennem oplæg og konkrete øvelser med sanger og sangtræner Ena Egelund.

I løbet af denne session vil Ena guide gennem nogle øvelser, som sætter fokus på og specifikt træner åndedrætsmuskulaturen, og strækker muskler, der – hvis de er for spændte – kan have en begrænsende effekt på indåndingen. Så hav gerne behageligt, løstsiddende tøj på, og medbring en trænings- eller yogamåtte. Der vil også være noget konkret stemmetræning. Du kan stille spørgsmål undervejs.

Det sker tirsdag den 28. februar 2023 kl. 19-21 hos Promus, Aarhus.

Se Facebook-event.

Om Ena Egelund

Ena Egelund er konservatorieuddannet, rytmisk sangerinde med diplom i Sangpædagogik (1998-2003). 2014-15 Basisår (Anne Rosing Metoden), samt Årskursus i Rehabilitering af sang- og talestemmen.

Siden 2002 har Ena undervist på alle niveauer, lige fra ganske utrænede stemmer, til sangere på højt niveau (MGK, professionelle m.m.) Desuden har hun en omfattende udøvende karriere bag sig både som forsanger i et par upcoming acts, samt som korsanger for topartister i Danmark, fx Poul Krebs 2002-2006.

om skabertrang aarhus

Som sangskriver fra vækstlaget har man en del kasketter, man skal jonglere med – og de skal gerne alle sammen blive i luften på samme tid. Man skal skrive sange, sangene skal indspilles og udgives, man skal stå for PR, man skal booke koncerter, optræde, stå for praktiske opgaver som kontrakter, afregning og regnskaber.

Gennem en række workshops vil netværket Skabertrang Aarhus sætte fokus på forskellige aspekter af sangskrivningen og blive klogere på muligheder og faldgruber.

Jakob Alsbjerg leder netværket. Gennem en årrække har Jakob Alsbjerg været en del af det aarhusianske sangskrivermiljø. Dels som arrangører og dels som udøvende sangskriver i bl.a. Jakob A og De Sidste.

praktisk

Eventet er gratis, men der er et begrænset antal pladser, så deltagelse kræver tilmelding. Alle interesserede Koda-medlemmer kan tilmelde sig. Præsenteres af Autor i samarbejde med Promus, Aarhus. Netværket bliver til med midler fra Koda Kultur.

Hvad: Netværket Skabertrang Aarhus: Træn din stemme med Ena Egelund
Hvornår: Tirsdag den 28. februar 2023 kl. 19-21.
Hvor: Promus, Vester Allé 15, 8000 Aarhus.

tilmeld dig