Dreamers’ Circus, Efterklang og Lars Greves Resonerende Rum bliver nye specialensembler og modtager bevillinger fra Statens Kunstfond.

Statens Kunstfond har netop udpeget tre af landets førende ensembler som specialensembler med nye bevillinger på 1 million kroner årligt i tre år til hvert af ensemblerne.

Statens Kunstfond betegner specialensembler som fyrtårne og inspiratorer for udviklingen af det danske musikliv, og valget er altså faldet på Dreamers’ Circus, Efterklang og Lars Greves Resonerende Rum.

Statens Kunstfonds udvalgsleder Michael Bojesen siger om de tre DJBFA-fyrtårne:

”Vi har ønsket at udvikle ensembleområdet og har bl.a. udvidet antallet af specialensembler. Vi har gjort området mere mangfoldigt med et større udbud af musikalske genrer. På det klassiske område har vi allerede fine specialensembler og basisensembler, og med de nye specialensembler skal de sammen sikre høj kunstnerisk kvalitet og virke som inspirator og fyrtårn for et rigt musikliv i hele landet. Vi er sikre på, at også de nye ensembler vil være bredt til stede i hele landet og medvirke til at udvikle samarbejder i nye formater.”

Fakta

Statens Kunstfond giver i henhold til musikloven tilskud til professionelle ensembler, orkestre, bands og kors virksomhed. Det sker gennem driftsstøtte til basisensembler og specialensembler samt projektstøtte til ensembler via orkester- og ensemblepuljen.

Basisensembler er lokale og nationale kraftcentre og dynamoer for talentudvikling i kraft af formidlingsarbejdet til børn og unge. Der er i øjeblikket fem basisensembler:

Ensemble MidtVest, Ensemble Storstrøm, Esbjerg Ensemble, Randers Kammerorkester og Aarhus Jazz Orchestra.

Specialensembler er fyrtårne og inspiratorer for udviklingen af det danske musikliv. Med de tre nyudpegede specialensembler vil der være i alt seks specialensembler fra 2021:

Ars Nova Copenhagen, Athelas Sinfonietta Copenhagen, Concerto Copenhagen, Dreamers’ Circus, Efterklang og Lars Greves Resonerende Rum.

Hvert år uddeles godt 8 mio. kr. i alt til mere end 100 ensembler.