Kom med på DJBFA’s arbejdsophold Tekstgenerator, hvor vi går helt tæt på skrivning af dine sangtekster. Det sker 19.-25. april 2020 på Engelsholm Højskole. Frist mandag 20. januar!

Lær at læse dine sangtekster bedre og forstå, hvordan du konkret kan forbedre dem. Få ny inspiration til at skrive tekster på DJBFA’s arbejdsophold Tekstgenerator i april 2020. Alle Koda-medlemmer kan søge.

Få inspiration til at skrive tekster i mødet med forfattere og sangskrivere. I samarbejde med forfatter og underviser Pablo Llambías byder DJBFA velkommen til fem intense dage på Tekstgenerator 2020 med inspirerende gæstelærere og foredragsholdere. Bliv bedre til at arbejde med dine egne sangtekster under kyndig vejledning.

Hvad er en god sangstekst?

På Tekstgenerator lærer du at læse dine egne tekster bedre. Du lærer noget om, hvad der gør god tekst god og hvorfor. Du får indblik i, hvordan du kan skrive bedre tekster. Du får konkrete redskaber, som du kan arbejde med i hver enkelt sang, og du vil blive inspireret til at arbejde med tekst og finde glæde i det. På Tekstgenerator 2020 vil du møde forskellige forfattere og sangskrivere samt Pablo Llambías, der tilrettelægger og faciliterer forløbet. Der tages udgangspunkt i dit eget arbejde.

På Tekstgenerator vil du blive præsenteret for forskellige øvelser med udgangspunkt i dit eget arbejde. Det er øvelser, alle kan være med på, uanset baggrund, og som vil skærpe dine kompetencer i tekstforståelse og skrivning. Du vil opleve at få læst både dine sangtekster og dine øvelser i plenum, idet læsning som holdoplevelse er centralt i forløbet. At forholde sig til også andres tekster er læringsmæssigt vigtigt i arbejdet med tekst.

Der vil blive skabt et trygt og fortroligt kunstnerisk rum med respekt for alle former for tekstligt og musikalsk arbejde. Du vil få mulighed for at kaste dig ud i helt nye ting i trygge rammer. Du vil føle dig klædt på til at kaste dig ud i noget helt nyt og se, hvor det bærer hen. Du vil blive mere klar over dine muligheder og valg og åbne op for nye kreative områder.

Pablo Llambías er vært på kurset. Han er forfatter og daglig underviser i tekstskrivning på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Årets gæster er:

  • Komponist og sangerinde Kristina Holgersen, som de seneste fire år også har været formand for Statens Kunstfonds legatudvalg for musik.
  • Sangskriver og musiker Claus Hempler, der har været én af de mest markante aktører i dansk musik de seneste 30 år.
  • Producer og sangskriver Cæcilie Trier, som arbejder under navnet CTM og har været en del af Choir of Young Believers, Valby Vokalgruppe m.fl.

Fakta om Tekstgenerator 2020

Tidspunkt: 19.- 25. april 2020.
Sted: Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten.

DJBFA og Kodas kulturelle midler (Koda Kultur) afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, så du skal selv kun betale 1.000 kr. i deltagergebyr.

Hvis du bliver udvalgt til at deltage, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen med det samme tilfalde en anden ansøger.

Du skal selv medbringe dine egne sangtekster til Tekstgenerator 2020. Sangteksterne kan være på både dansk, norsk, svensk, engelsk. Medbring mindst fem sangtekster.

DJBFA stiller 10 pladser til rådighed på Tekstgenerator 2020, og du skal ansøge for at komme med. Opholdet er kunstnerisk kurateret, dvs. der er udvælgelse blandt ansøgerne for derigennem at sammensætte det bedste hold. Kurateringen foretages af Pablo Llambías og en medlærer.

Sådan søger du

Alle medlemmer af DJBFA og/eller af Koda kan ansøge.

Der ansøges via det fælles Koda Kultur-ansøgningssystem. Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Tekstgenerator”.

Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning, hvor du begrunder, hvorfor netop du skal med på turen. Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre musiknumre, du har været med til at skrive/skrevet selv. Der lægges dog ikke stor vægt på lydfilerne i forbindelse med dette tekstorienterede A-ophold. Det vigtigste er, at du oploader fem sangtekster i én pdf, da udvalget primært vil kigge på disse.

Alle tekstfiler skal uploades som pdf, og lydfilerne skal uploades som mp3 (eller m4a) – eller du kan linke til dem på offentlig tilgængelig hjemmeside (ikke streamingtjeneste). Du kan også vedhæfte pressefoto.

I din ansøgningstekst og/eller minibiografi må du meget gerne komme ind på:

  • Hvad du forventer af din deltagelse i Tekstgenerator 2020.
  • Hvilke bands eller personer, du har skrevet sange til.
  • Hvem dine eventuelle inspirationskilder er, hvad tekst angår.
  • Hvordan du vil beskrive din egen sangskrivning, hvad tekst angår.
  • Hvis du har specielle hensyn, der skal tages ift. mad eller lignende.

NB. Det anbefales at lave sin ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

Ansøgningsfrist: Mandag den 20. januar 2020 kl. 23.59.

SØG HER (Opholdet er ikke længere aktuelt)

Har du spørgsmål til Tekstgenerator 2020? Så er du velkommen til at kontakte Pablo Llambías på pablollambias@hotmail.dk eller tlf. 27 29 11 85.

N.B.: Tidligere i 2020 var Yahya Hassan offentliggjort som én af gæsterne på Tekstgenerator, men han blev desværre forhindret i at deltage.