Der var besøg af både kulturminister Joy Mogensen, læger, patientforeninger, komponister m.fl. til DJBFA’s udviklingskonference om Musik i fremtidens sundhedsvæsen.

Udviklingskonferencen om musik i fremtidens sundhedsvæsen den 5. september 2019 satte fokus på næste skridt for at få musikken ud i sundhedssystemet.

Se nedenstående video fra dagen og hør, hvad kulturminister Joy Mogensen (foto øverst) mener om mulighederne. Hør også DJBFA’s formand, Anna Lidell, fortælle om de erfaringer, foreningen har gjort sig, musikterapeuternes erfaring med musik som smertelindring og meget mere.

https://www.facebook.com/djbfa/videos/526342531472393/

Tænketanken Musik & Sundhed og partnerne bag initiativet, DJBFA, Dansk Musikterapeutforening og Aalborg Universitet (AAU), stod bag konferencen. Tænketankens store, første nationale kortlægning af anvendelsen af musik til sundhedsfremmende formål på hospitaler, plejecentre og hospicer i Danmark blev præsenteret på dagen.

Dagen bød bl.a. på tale fra kulturminister Joy Mogensen om fremtidens samspil mellem kultur og sundhed, koncert ved Lisbeth Sagen, komponist og musiker i MusikBeRiget, indlæg fra Københavns kulturborgmester, samt indspark fra Anna Lidell og Inge Kolind fra Dansk Musikterapeutforening.


Vejen frem

Som DJBFA’s formand fortæller i videoen mundede dagen især ud i gode forslag ift. skridt skal være for at udbrede og systematisere de gode erfaringer med musikbrug i sundhedsvæsnet. Her blev der bl.a. forslået et en taskforce eller et rejsehold, som kan rejse rundt til hospitaler og sundhedssteder og dele ud af de konkrete erfaringer, der eksisterer på området. Det kan også ske i form af et videnscenter.

Oven på konferencen skrev Dansk Musikterapeutforening og DJBFA debatindlægget “Der er for lidt musik i det danske sundhedsvæsen” i Kristeligt Dagblad.

Video og stillbillede fra video øverst: Johan Ask Pape (Velvet Productions) for DJBFA.