På We Make Music mødes 12 kvindelige musikskabere fra Norden for at lave ny musik i fællesskab i København den 20.-25. september 2021. Ansøgningsfrist: 20. juni.

Til september samler Girls Are Awesome, DJBFA for Koda Kultur og svenske, norske og islandske komponistforeninger 12 kvindelige sangskrivere, topliners og producere fra eliten i Norden til writing campen We Make Music. I Copenhagen Studio i København kommer de til at skrive sange til nogle af Nordens mest spændende artister pt.

Ud af de 12 pladser er fire reserveret til danske deltagere, og der vil blive sat nye hold hver dag, som giver en unik mulighed for at netværke med andre kvindelige musikskabere på tværs af landegrænserne. Alle dagene vil der være besøg af en artist, som deltagerne skal skrive til. Så der er god grobund for at få afsat de sange, der bliver skrevet.

Der er startet en ustoppelig bølge, som arbejder på at ændre den skæve kønsbalance, der findes i musikindustrien. DJBFA vil gerne bidrage til den ved at sætte fokus på de kvinder, der lykkes med at få fodfæste i branchen, så de kan blive løftet frem, være forbilleder og bane vejen for nye talenter.

Samarbejde med Girls Are Awesome og
nordiske organisationer

Derfor laver vi campen i samarbejde med kommunikations- og brandagenturet Girls Are Awesome, som specialiserer sig i projekter, der har til formål at fremme ligestilling. De kommer bl.a. til at lave en masse lækker reportage fra campen, men også individuelle portrætter af hver enkel deltager, som vil blive sendt ud på deres kanaler, som har et samlet reach på 500.000+. Ud over at få cuttet en eller flere sange, er campen dermed også god mulighed for at få eksponeret sit arbejde.

Campen bliver desuden til i samarbejde med DJBFA’s nordiske søsterorganisationer; norske NOPA, svenske Skap og islandske FTT.

Astrid Cordes leder We Make Music.
Foto: Julie Montauk.

Campen er for dig, som:

  • Er kvinde (eller definerer dig som kvinde) og producer, sangskriver eller topliner med et professionelt mål for øje inden for populærmusik.
  • Vil skrive sange til nogle af Nordens mest spændende artister pt.
  • Vil udvide dit netværk af professionelle kvindelige musikskabere i Norden.
  • Vil promovere dit arbejde som professionel musikskaber.

Projektleder på opholdet er sangskriver, musiker og sanger Astrid Cordes. Astrid var tidligere en del af duoen Shy Shy Shy, og hun har for nylig udgivet solo-EP’en Beautiful Mess. Hun er med under hele campen.

fakta om we make music

Campen strækker sig fra mandag til lørdag, og undervejs vil deltagerne få feedback på de nyskrevne sange fra artisterne. De 12 deltagere fordeles i grupper af tre kvinder bestående af en producer og to toplinere/sangskrivere. Grupperne sammensættes af campleder Astrid Cordes fra dag til dag, og der vil som minimum være to forskellige nationaliteter på hvert hold. Studierne er til rådighed hele døgnet, så der er mulighed for at arbejde på sangene ud over den programlagte tid, hvis man har lyst til det. Astrid Cordes kommer til at være til stede under hele campen.

Du skal medbringe din bærbare computer, instrument eller andet, som du skal bruge til at skrive og derudover hørebøffer og popfilter (jf. corona-restriktioner).

I ugerne op til campen vil der blive afholdt et infomøde, som du bedes deltage i enten ved fysisk fremmøde eller online.

Spørgsmål? Har du spørgsmål til campen, så skriv til Astrid Cordes på astridicordes@gmail.com.

Corona: Man skal være indstillet på at tage en coronatest inden opholdet. Vi følger de retningslinjer, myndighederne til den tid udstikker ifm. corona.

Hvornår: 20.-25. september 2021.
Hvor: Copenhagen Studio, GL Kongevej 47B, Baghuset 5. Sal, 1610 København V.
Frist: Søndag den 20. juni kl. 23.59.
Antal deltagere: Fire pladser fra Danmark.

sådan søger du

Du skal være medlem af Koda for at ansøge. Du ansøger via Koda Kulturs ansøgningssystem, hvor du logger ind med Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og We Make Music. Til ansøgningen skal du uploade disse ting:

  • En kort ansøgning på ca. en kvart side. Her begrunder du, hvorfor netop du skal med på campen. Du bedes også skrive, om du er producer, sangskriver eller topliner.
  • En minibiografi/CV inklusiv dine vigtigste cuts (pdf).
  • Tre musiknumre (mp3, m4a eller link), som du har været med til at skrive (du kan enten uploade eller linke til dem på et offentligt tilgængeligt site, men ikke streamingtjeneste). Husk at skrive i kommentarer til lydfilerne eller som del af din ansøgning, hvad din rolle er på de respektive numre. Præcis hvad har du bidraget med i lydeksemplerne?
  • Valgfrit: Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil.

Det anbefales at lave sin ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk hjælp fra sekretariatet, hvis du har brug for det.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge. I vurderingen bliver der lagt vægt på talent, originalitet og professionalisme.

SØG CAMP HER


We Make Music bliver til i samarbejde med Girls Are Awesome, de skandinaviske komponist- og sangskriverorganisationer NOPA (Norge), Skap (Sverige) samt FTT (Félag Tónskálda og Textahöfunda, Island).

Nordic Cultur Point/Nordisk Kulturkontakt og Nordisk Kulturfond støtter campen. Den bliver også til med midler fra Koda Kultur via DJBFA.