EQ Fridays med Julie Østengaard: Modular musik og lydkunst

Julie Østengaard er månedens gæst i eQ Fridays – Musikproduktion og netværk for kvinder, transpersoner og ikke-binære. Julie fortæller om modular musik og lydkunst fredag den 1. oktober fra kl. 15.30.

Det månedlige netværk er præsenteret af Rytmisk Center (København), DJBFA for Koda Kultur og Beats By Girlz Denmark holder 1. oktober igen netværksaften, denne gang med besøg af Julie Østengaard.

Julie Østengaard har mange tilgange til elektronisk musik. Til dette oplæg vil hun tage udgangspunkt i nogle af sine konkrete værker, som vi vil få at se og høre i uddrag. Disse kan f.eks. være lydinstallationer skabt af reallyde eller i interaktion med publikum, eller det kan være koncerter med højttalere hele vejen rundt om tilhørerne. På den måde vil hun også komme ind på sin brug af synthmoduler, og hvordan hun manipulerer lyd med dem.

Julie vil helt konkret demonstrere, hvordan hun bygger en kæde af moduler med lyde og filtre og skaber musik med modulerne – og der vil endda være lejlighed til selv at pille ved knapperne.

Praktisk

Eventet er gratis, men der er et begrænset antal pladser, så deltagelse kræver tilmelding. Der vil også være lidt forfriskninger til ganen.

Hvad: eQ Fridays.
Dato: 1. oktober 2021.
Tid: Døre kl. 15.30, oplæg kl. 16, luk kl. 20.
Sted: Vesterbrogade 107 E, 1620 København V. Gå ind i gården, der står Luna på døren. Også adgang fra Enghavevej (mellem cafeen Tove og en væg med grafitti). Der er elevator, bare skriv til os i forvejen.
Pris: Gratis, men kræver tilmelding.

Se også Facebook-event.

hvad er modular musik?

En synthesizer – f.eks. et Nord Lead eller en Juno – har forskellige funktioner: lydens udspring (oscillator), forskellige måder at forme den på, filtre, oktaver, vibrato m.m. Alle disse ting kan man få i separate moduler og så selv sætte dem sammen som man ønsker og dermed skabe sin egen unikke lyd. Lidt ligesom en kæde af guitarpedaler.

om julie østengaard

Julie Østengaard er lydkunstner og elektronisk komponist, uddannet fra Syddansk Musikkonservatorium. Hun arbejder med lyd som skulpturelt og rumligt fænomen, der forenes med det instrumentelle. Via performative interventioner, udforsker Julie hvordan elektronisk lyd kan få krop og gestikulation og det nærværende møde mellem værk, publikum og kunstner kan opstå.

Julie Østengaard undersøger med hjælp fra teknologien og sine elektroniske musikinstrumenter, nye måder at optræde med elektronisk lyd på. Udover hendes solo projekter, arbejder hun også i kollaborative projekter, hvor scenekunst, billedkunst og lydkunst smelter sammen i eksperimentelle konstellationer.

eq fridays

Vi ønsker at bidrage til at skabe et stærkere fællesskab og større vidensdeling i musikbranchen for kvinder, transpersoner og ikke-binære. Dette er stedet, hvor folk indenfor musikproduktion af alle genrer kan mødes, blive inspireret og møde nye samarbejdspartnere. EQ Fridays foregår den første fredag i måneden.

Bliv klogere på musikken og mød dine musiker-kolleger. Alle kvinder og kønsminoriteter er velkomne til en eftermiddag og aften, med et spændende oplæg, og efterfølgende mulighed for at gå ud i lydstudierne til spontane arbejdsfællesskaber, feedback eller vidensdeling i mindre grupper. Ta’ gerne din computer og egne produktioner med.

EQ Fridays er et samarbejde mellem Beats by Girlz Denmark, Rytmisk Center og DJBFA og er støttet af Tuborgfondet.

TILMELD DIG HER