Ama Groove Songwriting Camp i Sydafrika

Autor og en række sydafrikanske samarbejdspartnere præsenterer sangskrivercamp i Sydafrika den til april 2024. Ansøg senest 10. januar 2024 for at komme med!

– Searching for information about Ama Groove as a music maker from South Africa? Please visit this page and apply –

NB. Campen er blevet rykket fra først annoncerede februar 2024 til 5.-14. april 2024. Det skyldes, at festivalen CottonFest, som campen lægger sig op ad, er blevet rykket. Ansøgningsperioden er dermed også forlænget lidt. Ny frist er 10. januar.

One Groove, Riky Rick Foundation for the Promotion of Artivism, NIROX Foundation og Autor inviterer til Ama Groove Songwriting Camp i Cradle of Humankind og Johannesburg i Sydafrika. Campen er for danske og sydafrikanske artister, producere, beatmakers og topliners.

Campen afholdes i Kromdraai Impact and Co-creativity Hub i den storslåede natur i World Heritage Site Cradle of Humankind. Ud over masser af tid til skrivesessions vil du få inspirerende inputs ved den store urban festival CottonFest Johannesburg. Der er masterclass talks med fokus på rettigheder og mental sundhed, lyttesession med feedback fra sydafrikansk og dansk branchepanel i samarbejde med det legendariske studie Downtown Music Hub i Johannesburg og endelig en musikalsk workshop med “Ubuntu Queens”; en gruppe 13-17 årige piger fra en informal settlement i Cradle. Projektleder er Rasmus Allin, One Groove, der også er til stede under hele campen.

De seneste år har Sydafrika særligt markeret sig internationalt gennem Amapiano-bølgen, der som en tsunami har skyllet fra Sydafrika ud over verden. Denne er blot det seneste udtryk for en utrolig stærk musikkultur, hvor tradition og nyskabelse til stadighed sammensmeltes indenfor fx house – herunder de lokale varianter kwaito og gqom – hiphop og pop repræsenteret ved kunstnere som Black Coffee, Riky Rick og Tyla blandt mange, mange andre.

Campen hylder kulturarv og gensidig respekt. I musikskabere, der kommer med på Ama Groove Songwriting Camp, vil dele og fortolke jeres musikalske rødder og respektfuldt hente inspiration fra andre kulturer og herigennem skabe helt ny musik.

På Ama Groove Songwriting Camp vil du:

 • Få adgang til et fællesskab af kunstnere, mentorer og brancheeksperter, som alle er dedikerede til at hjælpe dig med at vokse personligt og professionelt.
 • Få værktøjer til at navigere i branchens kompleksitet med fokus på mental sundhed og hvordan du får adgang til uudforskede muligheder og markeder.
 • Få mulighed for at danne meningsfulde, varige relationer med andre internationale musikere, der bliver dit fremtidige professionelle og personlige netværk.

Campens deltagere vil blive udvalgt med fokus på mangfoldighed og diversitet blandt deltagerne, og vi skaber sammen et trygt rum for alle. Campen er åben for syv sydafrikanske og syv danske producere, artister, topliners og beatmakers, der fordeles i fem grupper med rotation, de fem dage, der er sat af til sessions. Som deltager skal du have erfaring med co-writing-sessions. Riky Rick Foundations tilstedeværelse og netværk i den sydafrikanske musikbranche er garant for et stærkt deltagerfelt herfra.

Ansøgningerne vil blive gennemgået af et kuratorpanel udpeget af One Groove, Autor, Riky Rick Foundation og NIROX Foundation.

Vil du være en del af denne unikke oplevelse? Ansøg nu!

Læs også mere om campen på denne hjemmeside målrettet deltagerne fra Sydafrika. Som ansøger fra Danmark ansøger du via Autor & Koda Kultur. Se link til ansøgning nederst på siden.

Fotos: Nirox/Kromdraai Impact and Co-creativity Hub/CottonFest m.fl.

fakta om campen

Hvad: Ama Groove Songwriting Camp
Hvornår: 5.-14 april 2024 (I første omgang var campen annonceret til februar 2024, men den er blevet rykket).
Hvor: Kromdaai Impact and Co-Creativity HUB og Johannesburg, Sydafrika.
Ansøgningsfrist: 10. januar 2024 kl. 23.59.

Udgifter: Autor for Koda Kultur afholder hovedparten af udgifterne i forbindelse med din deltagelse, så hver deltager skal kun betale 1.000 kr. i egenbetaling. Inkl. rejse, ophold, forplejning og fælles aktiviteter, koncerter m.m. De danske deltagere flyver ud og hjem sammen fra Kastrup Lufthavn. Din transport til/fra Kastrup Lufthavn betaler du selv.

Du skal medbringe din egen laptop, instrument eller andet, som du skal bruge til at skrive, og derudover høretelefoner og popfilter.

I ugerne op til campen vil der blive afholdt et online infomøde, som du bedes deltage i.

Indkvartering vil være i dobbeltværelser. Campens sessions finder sted i midlertidige studier etableret i et istandsat farmhouse i umiddelbar kontakt til den storslåede natur i Cradle.

sådan søger du

Som deltager fra Danmark, skal du være medlem af Koda for at ansøge. Du ansøger via Koda Kulturs ansøgningssystem, hvor du logger ind med Mit-ID. Vælg Arbejdsophold og “Ama Groove Songwriting Camp”.

Her bliver du bedt om:

 • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du skal med på campen:
  I teksten bedes du skrive:
  – Dit køn og dit foretrukne pronomen (hun/han/de).
  – Dit telefonnummer.
  – Links til sociale medier.
  – Om du forestiller dig at deltage som sangskriver, producer, topliner, eventuelt flere roller.
  – Hvad dit mål er med at deltage i Ama Groove, og hvilke kunstneriske og kommercielle potentialer, du ser i samarbejdet med sydafrikanske musikskabere.
  – Hvis du har en publisher, skriv gerne hvilken samt deres kontaktinfo.
  – Specifikke behov på rejsen (i forhold til mad, tilgængelighed, religion, sygdom eller andet).
 • Minibiografi/CV (pdf).
 • Tre af dine sange – du kan vedhæfte dem som mp3 eller indsætte links. Du bedes skrive, hvordan du har bidraget til sangene – har du skrevet tekst? Melodi? Produceret? Det hele? etc.
 • Pressefoto.

Har du spørgsmål til campen, kontakt One Groove ved Rasmus Allin info@onegroove.world eller tlf 26830164

Har du tekniske problemer i ansøgningssystemet? Så kan du kontakte Koda Kultur på kodakultur@koda.dk

Lav gerne din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så du kan nå at få teknisk hjælp, hvis nødvendigt. Vær opmærksom på, at der er lukket i Koda og Autor den 1. januar, hvor der er ansøgningsfrist.

ansøg her

Campen bliver til med midler fra Koda Kultur.