Onsdag den 19. januar kl. 11 kan du høre en talk om musik til computerspil med Tobias Gustavsson, der er Head of Music i den globale gaming gigant Paradox Interactive.

Tobias Gustavsson. PR-foto.

I den kommende tid præsenterer Autor en række talks med forskellige komponister, der skaber musik til film, computerspil, artister, library music og meget mere. Den svenske producer Fredrik Thomander er vært for de fem talks, man kan opleve online i januar og februar 2022.

Den første talk onsdag den 19. januar kl. 11.00 er med musiker og producer Tobias Gustavsson, der har ansvar for at kuratere og skabe musik til Paradox Interactives mange (især strategiske) spil.

“Musikkens kontekst ændrer sig så meget, når det bliver en del af et spil – ikke kun for lytteren, men også for skaberen. Jeg tror, ​​at spil har et stort potentiale som platforme for deling og opdagelse af ny musik,” siger Tobias Gustavsson.

Spilindustrien er en af de hurtigst voksende i underholdningsbranchen, og for mange mennesker er det den primære kilde til ny musik. Det er en kompleks proces at skabe soundtrack til et spil, da der både er tematisk musik, interaktive musikalske muligheder og karakterer og begivenheder i spillet med særlige musikalske kendetegn. Samtidig er der fænomener som livekoncerter inde i spil som Fortnite og Minecraft, hvor artister får adgang til millioner af publikummer.

Om Tobias Gustavsson

Tobias Gustavsson er en prisvindende musiker, sangskriver og producer, der bl.a. har skrevet sange for Nelly Furtado og turneret med Britney Spears, Kylie Minogue og Deep Purple. Han har også skrevet sange til Eurovision og vandt prisen “Årets sang” ved 2008 Grammis (den svenske Grammy-priser).

Han har også produceret musik til Paradox Interactive og Paradox Development Studio, herunder soundtrack til spil som Europa Universalis, Hearts of Iron og Cities: Skylines. Få mere info om Paradox Interactive her.

om autor talks

Autor Talks er et samarbejde mellem Autor og produceren Fredrik Thomander, hvor vi sammen præsenterer fem live talks, som sendes online i løbet af januar og februar 2022. Her taler Thomander med en række forskellige komponister, der skaber musik til film, computerspil, artister, library music og meget mere. Samtalerne foregår på engelsk.

Fredrik Thomander er en svensk sangskriver og producer, der har haft adskillige hits over hele verden de sidste to årtier. Han ejer det store indspilningsstudie Palma Music Studios i Palma de Mallorca.

Se også begivenheden på Facebook.

Tilmeld dig via nedenstående link:

TILMELD DIG HER