Besat Af Musik samlede musikkens skabere

Autor afholdt for første gang heldagskonferencen Besat Af Musik. Det skete i Musikhuset København lørdag den 12. november med over 130 musikskabere.

Lasse Matthiessen til Besat Af Musik

Vi tør godt selv sige, at Besat Af Musik; vores konference for sangskrivere, komponister og producere heldigvis blev vellykket. Ikke mindst på grund af de mange engagerede oplægsholdere og nysgerrige og positive deltagere. Stor tak til hver og en af jer!

Vi har derfor besluttet at afholde Besat Af Musik igen i 2023 – samme år som Autor (DJBFA) fylder 50 år i øvrigt! Vil du være sikker på en plads til næste år, så sørg for at være tilmeldt Autors nyhedsbrev; så får du invitation. Som medlem af Autor får du allerede nyhedsbrevet.

Alle deltagere har fået en mail med et spørgeskema. Vi håber, I vil være med til at give ris og ros til konferencen samt idéer til, hvad vi skal have på programmet til næste år.

Autors Lasse Matthiessen var efterfølgende gæst hos Carsten Holm i Musiklivet på P6 Beat og fortælle om konferencen (afsnittet fra 14. november).

Dagens indslag

Besat Af Musiks oplæg kom ud i forskellige hjørner af musikskaberlivet; både det kunstneriske og det praktiske. Om sangskrivning og kreativitet, men også om performance, lydteknik og fundraising. Lasse Matthiessen, Autors nuværende forperson under Anna Lidells barsel, var dagens vært.

Kristian Koch til Besat Af Musik

Performance coach Kristian Koch har arbejdet med nogle af de største livenavne i Danmark, bl.a. The Minds of 99 og Benjamin Hav & Familien. Til Besat Af Musik fortalte Kristian om, hvordan man skruer den perfekte sætliste sammen, og hvordan man holder publikums opmærksomhed gennem en hel koncert.

Jonathan Mann fra USA har verdensrekord i sangskrivning – han har nemlig skrevet én sang om dagen i 14 år; i alt over 5000 sange. Han havde meget at dele med deltagerne om sit uforudsigelige sangskriverliv, og om vejen fra idé til handling til sang. Jonathan kom også på sidst i programmet for at improvisere dagens sang sammen med alle Besat Af Musiks deltagere, der fodrede ham med ord fra dagen.

Annika Aakjær på scenen til Besat Af Musik

Sangskriver Annika Aakjær zoomede ind på udvalgte tekster fra hendes bagkatalog, som vi hørte og gik i dybden med, sammen med forfatter Pablo Llambías (som nogle især kender fra Autors årlige camp Tekstgenerator). Det handlede bl.a. om det personlige i sangteksterne, og om hvornår teksten bare flyder.

Sidst på eftermiddagen gav lydtekniker og producer (og Autor hædersprismodtager!) Louise Nipper fra Soundscape Studio sine bedste råd til lydproduktion. Bagefter kom Ann-Sofie Rokbøl med sine fem bedste råd til legatansøgninger i kulturlivet.

Undervejs serverede vi hjemmelavet frokost, og dagen blev rundet af med drinks og snak på kryds og tværs i Musikhuset Københavns hyggelige lokaler. TAK for denne gang!

Se hele galleriet fra Besat Af Musik