Besat Af Musik: Ny og ambitiøs heldagskonference for musikskabere

Autor lancerer en stor konference i København 12. november for sangskrivere, komponister og producere. En hel dag med inspiration og vidensdeling i form af oplæg fra toneangivende kapaciteter fra Danmark og udlandet.

Lørdag den 12. november 2022 fra kl. 10.15-16.30 i Musikhuset København kan du opleve oplæg om bl.a. sangskrivning, sætlister, tekster, performance, lydteknik og fundraising med navne som bl.a. Annika Aakjær, Kristian Koch og den amerikanske sangskriver Jonathan Mann. Autors Lasse Matthiessen byder velkommen til dagen, og indimellem oplæggene byder vi på en frokost og slutter af med drinks og hygge.

Konferencen Besat Af Musik er skabt ud fra et ønske om at give musikskabere i Danmark deres helt egen konference, hvor man kan tanke op på både netværk og inspiration. Det er den største konference for skabere og udøvere af musik i Danmark i mange år, og Autor vil med dette tiltag sætte fokus på netop denne målgruppe og give noget af al den inspiration tilbage, som musikken hver dag er med til at give lytterne. Det er Autor, Danmarks største forening for komponister og sangskrivere, der står bag konferencen.

Besat Af Musik foregår i de flotte lokaler i Musikhuset København på Vesterbrogade 59. Det er gratis at deltage i konferencen, men da der er et begrænset antal pladser, vil der være et no-show fee på 125 kr., hvis du melder dig til og ikke dukker op. Tilmeld dig via link nederst på siden.

Besat Af Musik oplæg

Dagen består af fem oplæg – se beskrivelserne herunder og læs mere om hvert enkelt oplæg og oplægsholdere i fold-ud-fanerne nederst på siden.

Kristian Koch: Den perfekte sætliste
At lave den gode sætliste kan være nøglen til at sikre, at du både fanger publikums opmærksomhed og holder fast i den under hele koncerten. Performance coach Kristian Koch vil gennemgå sin særlige sætlistemetode, der bliver brugt af de største danske artister og til mange af de helt store koncerter i DK.

Annika Aakjær. Foto: Linda Johansen

Annika Aakjær og Pablo Llambías: Om at arbejde med sine tekster

Annika Aakjær begyndte at skrive sange relativt sent i sit liv. Indtil da havde hun skrevet historier. Hør Annika fortælle om sine mange erfaringer med tekst – brug af noter, linjer hun kommer på og hæfter sig ved – og også med forarbejdninger, oversættelser, at gøre tingene til sine egne. Pablo Llambías er vært for samtalen, til daglig underviser han i tekst på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Jonathan Mann: Writing one song every day

Jonathan Mann har skrevet én sang hver dag siden den 1. januar 2009! Det, der startede som en 31 dages udfordring, er blevet en livslang rejse. I de sidste 14 år har Jonathan Mann skrevet, produceret og delt en ny sang hver eneste dag. Jonathan Mann bor i Connecticut i USA og tager til Danmark specifikt for denne konference. I dette foredrag vil han dele op- og nedture i projektet, tale om det praktiske og afsløre sit yndlingscitat om kreativitet, der holder ham motiveret.

Louise Nipper: De bedste tips fra lydstudiet

Louise Nipper er lydtekniker og producer og vil i dette oplæg give et par af sine bedste tips til dig, der selv sidder derhjemme og producerer. Hun har med over 100 album i bagagen en bred erfaring inden for indspilning, mix og vokalproduktion. Louise er vokset op i den analoge verden, hvilket kan høres på den varme og fyldige lyd, hun skaber i sit eget studie, Soundscape Studio.

Ann- Sofie Rokbøl: Få mere ud af dine legatansøgninger

Ordet fondssøgning får mange musikere til at sukke opgivende. Men har man de rette værktøjer og viden omkring fondenes forventninger, kan legater blive en vigtig del af en musikers indtjening. Ann-Sofie Rokbøl har i de seneste år hjulpet mere end 500 kunstnerkolleger med fundraising. Hør hendes bud på de fem allervigtigste ting, du bør forholde dig til, før og når du skriver din ansøgning.

Program for Besat Af Musik:

Konferencen finder sted lørdag den 12. november 2022. Program:

  • Kl. 10.15: Blød tjek-ind med kaffe og velkomst ved Autors næstforperson Lasse Matthiessen
  • Kl. 11: Kristian Koch: Den perfekte sætliste
  • Kl. 11.50: Jonathan Mann: Writing one song every day
  • Kl. 12.40: Frokost
  • Kl. 13.30: Annika Aakjær og Pablo Llambías: Om at arbejde med sine tekster
  • 14.15: Louise Nipper: De bedste tips fra lydstudiet
  • 14.45: Ann-Sofie Rokbøl: Få mere ud af dine legatansøgninger
  • 15.15: Drinks og hygge
  • 16.30: Tak for i dag

Læs mere om de dem forskellige oplæg her:

kristian koch: Den perfekte sætliste

At lave den gode sætliste kan være nøglen til at sikre, at du både fanger publikums opmærksomhed og holder fast i den under hele koncerten. Performance coach Kristian Koch vil gennemgå sin særlige sætlistemetode, der bliver brugt af de største danske artister og til mange af de helt store koncerter i DK.

Kristian Koch. PR-foto.

Groft sagt, er der typisk to tilgange, musikere bruger, når de skal lave deres sætlister: Enten laver de en hurtig sætliste, lige inden de går på scenen, eller også har sætlisten været til diskussion i bandet i en lang periode, fordi der ikke er enighed om, hvordan koncerten skal opbygges. For begge metoder gælder det, at de tager udgangspunkt i følelser og fornemmelser og ikke velafprøvede metoder.

I dette oplæg gennemgår Kristian Koch sin særlige sætlistemetode, der kan bruges af alle slags musikere til næsten alle typer koncerter. Kristians metode er baseret på berettermodellen, som også de fleste film er bygget op omkring.

Til oplægget vil du lære:
• Hvilket nummer man skal starte med.
• Hvorfor de første fire numre er så vigtige.
• Hvorfor den fjerde sang (det 18. minut) er et kritisk tidspunkt i løbet af koncerten.
• Hvornår man skal spille koncertens mest stille nummer.

Annika Aakjær og Pablo Llambías: Om at arbejde med sine tekster

Annika Aakjær begyndte at skrive sange relativt sent i sit liv. Indtil da havde hun skrevet historier. Hør Annika fortælle om sine mange erfaringer med tekst – brug af noter, linjer hun kommer på og hæfter sig ved – og også med forarbejdninger, oversættelser, at gøre tingene til sine egne.

Annika Aakjær har været en unik stemme på de danske scener i lidt over et årti. Siden sin albumdebut med Lille Filantrop i 2008 har hun været bemærket som en stærk sanger, en solid komponist og en syleskarp, slagfærdig og selvudleverende tekstforfatter, der er vokset plade for plade – nu tre af slagsen, og med en fjerde på vej. Pablo Llambías er vært for samtalen.

Pablo Llambías er dansk forfatter og tidligere rektor på Forfatterskolen. Han har en fortid som komponist og musiker med trombonen som hovedinstrument. Til daglig underviser i tekst på Rytmisk Musikkonservatorium i København, og han står også for Autors årlige camp Tekstgenerator med fokus på netop sangtekster.

Jonathan Mann: Writing one song every day

Det, der startede som en 31 dages udfordring, er blevet en livslang rejse. I de sidste 14 år har Jonathan Mann skrevet, produceret og delt en ny sang hver eneste dag. Han har simpelthen verdensrekorden for flest sange skrevet i træk. I de sidste syv år har han også lavet en podcast, der følger tilblivelsen af hver sang. Jonathan Mann bor til daglig i Connecticut i USA, og han tager til Danmark specifikt for denne konference.

Foto: Jonathan Manns officielle facebook

Jonathan har gjort det at skrive sange dagligt til en levevej på en hel særlig måde, og han er et godt eksempel på, at der er tusindvis af måder at skabe en musikkarriere på. Han er også et eksempel på en sangskriver, der bruger internettet som et uundværligt værktøj. Om de mere end 5.000 sange, han har skrevet indtil videre, udtaler han: “70 % are mediocre, 20 % suck and 10 % are awesome”.

I dette foredrag vil han dele op- og nedture i projektet, tale om den praktiske dag til dag og afsløre sit yndlingscitat om kreativitet, der holder ham motiveret.

Louise Nipper: De bedste tips fra lydstudiet

Louise Nipper er lydtekniker og producer og vil i dette oplæg give et par af sine bedste tips til dig, der selv sidder derhjemme og producerer. Hun har med over 100 album i bagagen en bred erfaring inden for indspilning, mix og vokalproduktion. Louise er vokset op i den analoge verden, hvilket kan høres på den varme og fyldige lyd, hun skaber i sit eget studie, Soundscape Studio.

“Jeg har arbejdet inden for stort set alle genrer, blandt andet indspillet to albums med indiedronningen Ida Gard, lavet seks albums med Sebastian, produceret vokaler for Carpark North og Claus Hempler, arbejdet med producere som Joshua, Billy Cross, Neill Cardinal Furio og Brødrene Helleman, undervist på Rytmisk Musikkonservatorium, samt lavet utallige albums inden for world og folk med bl.a. Bjonko, Himmerland, Trolska Polska, Fatma Zidan, Basco og Flamenco Passion. Og så er jeg stolt over at have modtaget DJBFA’s hæderspris for mit arbejde i 2018.”

Louise vil dele nogle af sine go-to-tips til dig, der sidder derhjemme og indspiller, så din lyd kan få et nøk opad.

Ann-Sofie Rokbøl: Få mere ud af dine legatansøgninger

Ordet fondssøgning får mange musikere til at sukke opgivende. Men har man de rette værktøjer og viden omkring fondenes forventninger, kan legater blive en vigtig del af en musikers årlige indtjening. Som musiker og projektmager har Ann-Sofie Rokbøl selv modtaget over 300.000 kr. i legater til udgivelser, turnéer m.m. De seneste år har hun hjulpet mere end 500 kunstnerkolleger med at gøre det samme. 

Hør Ann-Sofies bud på de fem aller-aller-vigtigste ting, du bør forholde dig til, før og når du skriver din ansøgning. Med dem i hånden kan du spare en masse kostbar tid på at regne det hele ud selv, og (vigtigst!) undgå at misse en masse gode legatkroner pga. små fodfejl.

Alle interesserede inden for musikken kan tilmelde sig konferencen, og det er ganske gratis. Men da der er et begrænset antal pladser, vil der være et no-show fee på 125 kr., hvis du melder dig til og ikke dukker op. 

Konferencen foregår i Musikhuset København på Vesterbrogade 59.

Kommer du langvejs fra til konferencen og er du medlem af Autor, kan du få dækket dine transportudgifter. Se nærmere under transportrefusion.

Se Facebook-event.

tilmeld dig