Cairo Camp 2024

Vi gentager succesen fra 2023 og sætter Cairo Camp op igen i 2024! Lær om arabisk musiktradition og -teknik, spil med egyptiske musikere og saml inspiration i Cairo til maj 2024. Frist: 4. januar.

Egyptens hovedstad, Cairo, er hele Mellemøstens musikmekka. Her kommer bl.a. Shakira, Ricky Martin og Britney Spears og indspiller deres udgivelser… Og Oum Khaltoum, Abdel Halim Hafez, Muhammed Abdl Wahab er nogle af de egyptiske stjerner, som har skinnet – og stadig skinner – i Cairo.

Autor sender et hold på 10 komponister af sted på Cairo Camp den 10.-18. maj 2024. Få ny inspiration og opført dine egne kompositioner på lokale venues med professionelle musikere fra Cairo. Opholdet har kompetente professorer, arrangører og musikere tilknyttet.

Det konkrete formål med Cairo Camp er at give de deltagende komponister en mulighed for at deltage i et inspirerende forløb over ni dage. Deltagerne skal vælge en af deres egne kompositioner, før de tager afsted – som der kan arbejdes videre med i forløbet. Helt konkret skal deltagerne præsentere og færdiggøre deres komposition ved en afsluttende koncert.

Programmet indeholder masterclass, foredrag, inspirationsture, prøver og koncerter med fem udvalgte professionelle egyptiske musikere på kanun, piano, nayfløjte, violin og slagtøj. Det hele afsluttes med koncert fremført på Makan i Cairo evt. sammen med deltagerne selv.

Oplægsholderne er Mohamed Aly, Fathy Salama og Fatma Zidan. Læs mere om dem i næste fane.

Komponist, musiker og underviser Lars Bo Kujahn er projektleder på opholdet og med på hele rejsen.

oplægsholdere

Mohamed Aly
Er en af de kendte musikere og virtuos på violin, og arrangør indenfor arabisk musik i hele Mellemøsten. Er tillige meget brugt studiemusiker.

Fatma Zidan. PR-foto.

Fathy Salama
Er en grammy vindende komponist/pianist der bl.a. med Yossou n Dour vandt BBC award for bedste world udgivelse med ”Egypt”. I Cairo er Fathy Sallama den der bygger bro imellem Jazz og Arabisk musik. Har flere gange spillet i Danmark med sit ensemble Sharqiat.

Fatma Zidan
Professionel sangerinde og underviser. Uddannet i Cairo som harpenist og sanger. Bosiddende i Danmark. Fatma har arbejdet som studiemusiker (korsangerinde) med de største popstjerner i Mellemøsten; Kazim el Zaher, Mohammed Abdo, Nghrem m.fl. Hun har desuden modtaget to Danish Music Awards i hhv. 2009 og 2010.

Lars Bo Kujahn – projektleder
Professionel musiker/komponist/konsulent/underviser med speciale i arabiske rytmer og musik – udlært som gæst på konservatorier i Istanbul, Casablanca, Tunis, og Cairo. Spiller kanun, darbuka, rammetrommer m.m.

fakta om cairo camp

Tidspunkt: 10.-18. maj 2024.

Autor for Koda Kultur (Kodas Kulturelle Midler) afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, så du skal selv kun betale 1.000 kr. i deltagergebyr. Vi forventer at flyve fra Kastrup Lufthavn. Din transport til Kastrup betaler du selv.

Cairo Camp arrangeres i samarbejde med Lars Bo Kujahn.

Hvis du har yderligere spørgsmål til turen, er du velkommen til at skrive til projektleder Lars Bo Kujahn på larsbo.kujahn@gmail.com.

sådan søger du

Alle medlemmer af Koda kan ansøge.

Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Cairo Camp”. Her bliver du bedt om:

  • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du skal med på campen:
    – du bedes skrive et par linjer om, hvilke instrumenter, du spiller på, og hvorfor du gerne vil med. Hvad vil du gerne have ud af turen? Skriv også, hvis der er særlige krav eller hensyn ift. dig på rejsen (fysiske udfordringer, diæt, sygdom eller lignende).
  • Minibiografi/CV (pdf).
  • Tre af dine sange (vedhæft som mp3 eller lav link til offentligt tilgængelig musik (som ikke kræver abonnement)).
  • Du kan også vedhæfte fx tekster og pressefoto, hvis du vil.

Lav gerne din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så du kan nå at få teknisk hjælp, hvis nødvendigt.

Holdet udvælges af Lars Bo Kujahn og Anne Eltard fra Autors bestyrelse. Komponister inden for alle køn, aldre og genrer er meget velkommen til at ansøge, og vi vil prøve at sammensætte et blandet hold med forskellige musikalske kapaciteter. Har du været med på den første Cairo Camp i 2023, må du stadig gerne søge igen, men vi sørger for, at holdet højst består af et par gengangere i 2024.

Ansøgningsfrist: Torsdag den 4. januar 2024 kl. 23.59.

ansøg her

Campen bliver til med midler fra Koda Kultur.