DIY Berlin

Writing camp og DIY-markedsudvikling på det tyske marked: DIY Berlin 15.-21. august 2021. Ansøgning inden 27. maj.

Drømmer du om at spille din musik live i Tyskland? At skrive til tyske artister eller få produceret din musik med tyske producenter? Er du indstillet på at arbejde hårdt for det? Så er denne camp noget for dig!

Opholdet DIY Berlin er det optimale start-up-kit for sangskrivere, producere og artister, der vil have hul på det tyske marked, et tysk netværk og skrive sange med tyskere. På DIY Berlin kan du få viden og kontakter, der kan hjælpe med at få den drøm til at gå i opfyldelse.

Sangskriver Lasse Mathiessen står for DIY Berlin. PR-foto.

Programmet for campen består af to dele:

 • To dage med møder med tyske branche-folk, som giver dig indblik i det tyske marked.
 • Tre dage går med at skrive nye kompositioner med tyske sangskrivere, artister og producenter og få et nyt netværk, du kan bruge igen og igen.

Sanger og sangskriver Lasse Matthiessen er projektleder på opholdet. Lasse har boet i Berlin i mere end 15 år og spiller årligt 40-50 koncerter i Tyskland. Han er med på hele turen og står for det praktiske.

Campen bliver arrangeret i partnerskab med DJBFA’s søsterorganisation i Tyskland, Verso. Vi tænker professionelt og kommercielt men diskriminerer ikke genrer. Alle genrer er nemlig velkommen. Vi har dog et fokus på det tyske musikmarked for pop-, songwriter-komponister/sangskrivere.

Se video fra sidste års camp i Berlin.

Hvorfor Tyskland?

Tyskland er et af de største musikmarkeder i verden, og med mere end 82,5 millioner indbyggere, et væld af store byer og et købestærkt publikum et attraktivt marked for os danskere – og så er det lige om hjørnet. Ambitionen er, at flere af jer dygtige danskere får et virke i Tyskland.

Måske er din genre en niche i Danmark, men det behøver den ikke være i Tyskland. Her kan der være et publikum for din musik.

Vi lover dig ingen lette løsninger, og der er høj konkurrence i Tyskland, men opholdet giver dig viden om den tyske musikbranche, netværk og muligheden for at møde aktører fra forskellige dele af branchen, som kan give dig værdifulde råd.

Berlin er en af verdens vigtigste musikbyer med en tradition for DIY-kultur og en rig undergrund bestående af sangskrivere i alle genrer. På opholdet kan du møde nogle af disse sangskrivere og blive klogere på, hvordan de arbejder – både med musikken og arbejdet med at få den udgivet og komme ud på spillestederne.

Fakta om DIY Berlin

Selve arbejdsopholdet foregår fra søndag den 15. til og med lørdag den 21. august 2021, inkl. rejsedage. Transporten foregår med tog. Campen foregår i studier i Tempelhof ud til den gamle lufthavn Tempelhofer Feld. Holdet består af otte deltagere.

Deltagere bliver indlogeret i eget værelse i et centralt beliggende hotel i Kreuzberg med de andre fra opholdet.

På campen vil du bl.a.:

 • Få førstehåndsinformation fra den tyske branche, herunder om pladeselskaber, booking, PR, radio m.m. Du får både kontakter og muligheden for at udbrede dit netværk.
 • Få specifik og målrettet viden om det tyske musikmarked for sangskrivere, fra undergrund til pop.
 • Få konkret viden om, hvordan kunstnere bosat i Tyskland arbejder for at komme ud og spille og blive spillet i Tyskland.
 • Få tre dage til co-writing med professionelle tyske musikskabere.

Den første og sidste dag handler primært om at få indsigt i den tyske musikbranche. Her vil du også kunne møde aktører fra Berlins indie-musikbranche. De tre midterste dage i opholdet handler om at co-write. Ud over at skrive musik med andre, handler det også om at starte dit eget netværk op. Og så får du selvfølgelig muligheden for at spille dine sange live til en stuekoncert.

DJBFA og Kodas Kulturelle Midler afholder hovedparten af udgifterne i forbindelse med din deltagelse, så hver deltager skal kun betale 1.000 kr. i egenbetaling. Der vil blive sørget for morgenmad og aftensmad samt lidt snacks og drikkevarer. Frokost og eventuelle udgifter, man måtte have derudover, er for egen regning. Dette gælder også eventuelle udgifter til transport under campen og lokale rejser i Danmark før selve hovedrejsen.

Du skal selv medbringe computer, instrument eller andet, som du skal bruge til at co-write.

I ugerne op til opholdet vil der blive afholdt et informationsmøde, som du bedes deltage i.

Corona: Man skal være indstillet på at tage en coronatest inden opholdet. Vi følger de retningslinjer, myndighederne til den tid udstikker ifm. corona. Hvis opholdet eller ens deltagelse skulle blive aflyst pga. coronarestriktioner, får man sin egenbetaling retur.

Hvornår: 15.-21. august 2021.
Hvor:
Berlin.
Ansøgningsfrist:
Torsdag den 27. maj 2021 kl. 23.59.

Sådan søger du

Vi opfordrer alle interesserede til at søge. Forløbet retter sig mest mod dig, der spiller pop, indie, folk, americana eller en af de afarter, men du er absolut ikke diskvalificeret, hvis du spiller en anden genre eller bevæger dig i forskellige genrer.

Den tyske komponistforening Verso er med til at udvælge deltagerne. Derfor må din ansøgning gerne være på engelsk (eller tysk), men dansk godtages også.

For at ansøge, skal du være medlem af Koda. Der ansøges via Koda Kulturs ansøgningssystem. Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Do It Yourself Berlin”. Her bliver du bedt om:

 • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du skal med på campen. Kom gerne ind på:
  – Hvilke(t) instrument(er) du spiller.
  – Hvad dine forventninger er til opholdet.
 • Minibiografi/CV (pdf).
 • Tre af dine sange – enten som link til offentligt tilgængelig website (ikke streamingtjeneste) eller vedhæftet som mp3/m4a.
 • Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil.

Vi anbefaler, at du laver din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

Ansøgningsfrist: Torsdag den 27. maj 2021 kl. 23.59.

SØG CAMP HER