DIY København 2023

Autor præsenterer dansk-tysk co-writing camp 27.- 30. november i København med deltagelse af tyske sangskrivere. Ansøgningsfrist: 19. oktober.

Vil du skrive ny musik med tyske professionelle komponister, sangskrivere og producere? Vil du få et internationalt netværk med danske og tyske musikskabere, som du kan bygge videre på? Så kom med på co-writing campen DIY København 2023!

Opholdet retter sig mod sangskrivere, komponister, producere eller artister, der har energi og egen viljekraft til ikke at blive siddende hjemme i sit studie i Danmark, men vil ud og møde andre musikskabere, få et dansk-tysk netværk og samarbejde om nye sange. 10 danske og otte tyske deltagere søges.

Campen afholdes GL Musics studier i København NV og sluttes af med en fælles lyttesession og middag. Bor du ikke i Københavnsområdet, vil du blive indlogeret på hotel/hostel undervejs.

DIY København 2023 retter sig mest mod dem, der skriver pop, indie, singer-songwriter, folkpop, americana eller en af alle de afarter. Du er absolut ikke diskvalificeret, hvis du spiller andre eller mange forskellige genrer.

Tysk samarbejde
Lasse Matthiessen leder campen. PR-foto.

Campen er en opfølgning på campen DIY Berlin i maj 2023, hvor et hold danske musikskabere kom til Berlin for at lave musik med tyske sangskrivere. Nu laver vi camp med modsat fortegn: Denne gang kommer otte tyske musikerskabere til København. Har du været på campen DIY Berlin 2023, er du meget velkommen til også at ansøge nu, men det er ikke en selvfølge, at man får plads igen.

Artist og komponist Lasse Matthiessen er projektleder på opholdet. Lasse har boet i Berlin i mere end 15 år og spiller årligt 40-50 koncerter i Tyskland. Lasse er også næstforperson i Autor.

Se video fra DIY Berlin.

Hvorfor Tyskland?

Hvorfor dette tyske samarbejde? Tyskland er et af de største musikmarkeder i verden, og med mere end 82,5 millioner indbyggere, et væld af store byer og et købestærkt publikum et attraktivt marked for os danskere – og så er det lige om hjørnet. Ambitionen er, at flere af jer dygtige danskere får et virke i Tyskland.

Måske er din genre en niche i Danmark, men det behøver den ikke være i Tyskland. Her kan der være et publikum for din musik.

Vi lover ingen lette løsninger, og der er høj konkurrence i Tyskland, men campen giver dig et netværk og konkrete samarbejdserfaringer med tyske musikskabere.

Berlin har en stærk tradition for DIY-kultur og en rig og sprudlende undergrund bestående af sangskrivere i alle genrer. På DIY København tager vi den berlinske ånd med til “Kopenhagen” i mødet mellem de tyske og danske musikskabere i studier i København.

Fakta om DIY København

Campen bliver arrangeret i partnerskab med Autors søsterorganisation i Tyskland, Verso.

Autor og Koda Kultur afholder hovedparten af udgifterne i forbindelse med din deltagelse, så hver deltager skal kun betale 500 kr. i egenbetaling. Hvis du ikke bor i Storkøbenhavn, indlogerer vi dig på hotel/hostel i København sammen med den tyske delegation. Der er frokost med hver dag under campen.

Du skal selv medbringe computer, instrument eller andet, som du skal bruge til at co-write.

Hvad: Co-writing campen DIY København 2023.
Hvornår: 27.-30. november 2023.
Hvor: GL Music, Gørtlervej 4, 2400 København NV.
Ansøgningsfrist: Torsdag den 19. oktober 2023 kl. 23.59.
Svar til ansøgere: Alle ansøgere får svar på, om de er kommet med på campen, senest 31. oktober.

Sådan søger du

Du skal være medlem af Koda for at kunne ansøge. Der ansøges via Koda Kulturs ansøgningssystem. Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “DIY København”. Her bliver du bedt om:

  • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du skal med på campen. Kom gerne ind på:
    – Hvilke(t) instrument(er) du spiller.
    – Hvad dine forventninger er til opholdet.
  • Minibiografi/CV (pdf).
  • Tre af dine sange – enten som link til offentligt tilgængelig website (ikke streamingtjeneste) eller vedhæftet som mp3/m4a.
  • Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil.

Vi anbefaler, at du laver din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

SØG CAMP HER