DIY København

Tysk-dansk co-writing camp og DIY-markedsudvikling 25.-29. oktober 2021. Nu i København NV med tysk sangskriverdelegation. Ansøgningsfrist: 26. september.

Drømmer du om at skrive til tyske artister eller få produceret din musik med tyske producenter? Vil du arbejde hårdt for det? Så er denne camp noget for dig!

Vi søger danskere producere, artister og sangskrivere til campen, der vil udbygge deres tyske netværk og skrive sange med tyske sangskrivere og få kontakter og kolleger på det tyske musikmarked.

Lasse Matthiessen leder campen. PR-foto.

Otte tyske deltagere fra Berlin vil i sidste uge af oktober 2021 komme til København for at skrive med danske sangskrivere og netværke, når DJBFA igen laver en camp med den tyske komponistforening Verso.

Campen er en opfølgning på campen DIY Berlin. Nu laver vi camp med modsat fortegn: Denne gang er tyske sangskrivere på besøg i København. Campen laves i samarbejde med GL Music i hvis studier på Gørtlervej i Nordvest, vi holder til i ugens løb.

Programmet for campen består af to dele:

  • En dage med netværk og oplæg om musikbranchen med besøg fra den danske musikbranche
  • fire dage går med at skrive nye kompositioner med tyske sangskrivere, artister og producere og få et nyt netværk, du kan bruge igen og igen.

Sanger og komponist Lasse Matthiessen er projektleder på opholdet. Lasse har boet i Berlin i mere end 15 år og spiller årligt 40-50 koncerter i Tyskland. Han er med på hele turen og står for det praktiske.

Se video fra sidste års camp i Berlin.

Hvorfor Tyskland?

Hvorfor dette tyske samarbejde? Tyskland er et af de største musikmarkeder i verden, og med mere end 82,5 millioner indbyggere, et væld af store byer og et købestærkt publikum et attraktivt marked for os danskere – og så er det lige om hjørnet. Ambitionen er, at flere af jer dygtige danskere får et virke i Tyskland.

Måske er din genre en niche i Danmark, men det behøver den ikke være i Tyskland. Her kan der være et publikum for din musik.

Vi lover ingen lette løsninger, og der er høj konkurrence i Tyskland, men campen giver dig en viden om den tyske musikbranche, netværk og konkrete samarbejdserfaringer med tyske musikskabere.

Berlin har en stærk tradition for DIY-kultur og en rig og sprudlende undergrund bestående af sangskrivere i alle genrer. På DIY København tager vi den berlinske ånd med til “Kopenhagen” i mødet mellem de tyske og danske musikskabere i studierne i Københavns nordvestkvarter.

Fakta om DIY København

Campen bliver arrangeret i partnerskab med DJBFA’s søsterorganisation i Tyskland, Verso. Vi tænker professionelt og kommercielt men diskriminerer ikke genrer. Alle genrer er nemlig velkommen. Vi har dog et fokus på det tyske musikmarked for pop-, songwriter-komponister/sangskrivere.

DJBFA og Kodas Kulturelle Midler afholder hovedparten af udgifterne i forbindelse med din deltagelse, så hver deltager skal kun betale 500 kr. i egenbetaling. Hvis du ikke bor i Storkøbenhavn, vil der være mulighed for at få transport og hotel betalt. Der er frokost med hver dag under campen.

Du skal selv medbringe computer, instrument eller andet, som du skal bruge til at co-write.

Corona: Det ser heldigvis meget lysere ud ift. corona end på tidligere camps i år. Man skal dog stadig være indstillet på at have gyldigt coronapas forud for opholdet. Vi følger de retningslinjer, myndighederne til den tid udstikker ifm. corona. Hvis opholdet eller ens deltagelse skulle blive aflyst pga. coronarestriktioner, får man sin egenbetaling retur.

Hvornår: 25.-29. oktober 2021.
Hvor: GL Musics Studier, Gørtlervej, København NV.
Ansøgningsfrist: Søndag den 26. september 2021 kl. 23.59.

Sådan søger du

Den tyske komponistforening Verso er med til at udvælge deltagerne sammen med Lasse Matthiessen. Derfor må din ansøgning gerne være på engelsk (eller tysk), men dansk godtages også.

For at ansøge, skal du være medlem af Koda. Der ansøges via Koda Kulturs ansøgningssystem. Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “DIY København”. Her bliver du bedt om:

  • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du skal med på campen. Kom gerne ind på:
    – Hvilke(t) instrument(er) du spiller.
    – Hvad dine forventninger er til opholdet.
  • Minibiografi/CV (pdf).
  • Tre af dine sange – enten som link til offentligt tilgængelig website (ikke streamingtjeneste) eller vedhæftet som mp3/m4a.
  • Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil.

Vi anbefaler, at du laver din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

SØG CAMP HER