“Tak for sangen, som brænder sig ind i vores sjæl,” lyder det til Annisette Koppel, som modtager en af DJBFA’s særlige priser.

DJBFA har uddelt seks helt ekstraordinære priser til nogle helt særlige komponister og sangskrivere. Modtagerne af de tre Staminapriser er allerede offentliggjort.

Nu kan vi afsløre den første af de tre modtagere af Elitepriserne: Annisette Koppel.

Se portrætvideo

Annisette Koppel

DJBFA’s bestyrelses motivation for prisen til Annisette Koppel:
Det var også sådan, da vi så hende performe sidste gang. Vi tænker, at hun er smuk, når hun står på scenen, så stærk og skrøbelig på en gang. Vi tænker på savnet af dem, vi har mistet. Vi tænker på hele jordens befolkning og på dem, som har det svært. Vi tænker på det og dem, som er allervigtigst. Og fra den første tone, hun sætter an, har hun os, og vi orker ikke at kæmpe imod. Vi lader os føre igennem kærligheden og følelserne, der flyder fra hende, og tager imod og giver tilbage.

Tak:

  • For sangen, som brænder sig ind i vores sjæl.
  • For engagementet, der aldrig stopper.
  • For musikken, der, som vandet, rinder forbi alle forhindringer og lige ind i vores hjerter.

Om DJBFA’s Elitepriser

Eliteprisen er et udtryk for anerkendelse og taknemmelighed over for nogle af giganterne i vores nære musikalske kreds.

Dem, som ingen har kunne komme udenom. Dem, som har inspireret og gået den vej, som vi andre har kunne følge. Som har turdet, hvor vi andre måske har set tøvende til. Og som er nået så langt, de overhovedet kunne, med lige præcis hver deres særkender. Ude i verden, eller inden for Danmarks grænser, er alle enige om, at de er og har været noget ganske særligt.

De to øvrige Elitepris-modtagere offentliggøres de kommende uger.

Med DJBFA’s Elitepriser følger 70.000 kr.

Priserne er uddelt af DJBFA’s bestyrelse 2018: Susi Hyldgaard, Anna Lidell, Søren Krogh, Jesper Hansen, Pernille Bévort, Anne Eltard, Lars Greve, Anja Følleslev, Victor Dybbroe, Mette Kirkegaard (supp.) og Lars Møller (supp).