Electronic Fusion Amsterdam 2023

Inspirations- og kompositionscamp i Holland den 18.-22. oktober. Byg bro til andre genrer, udvid dit netværk og bliv inspireret til Europas største branchefestival for elektronisk musik: Amsterdam Dance Event. Ansøg senest 23. maj.

Campen er også for dig, der spiller på et analogt instrument eller synger, men har en interesse i genrefusioner. Målgruppen for denne camp er ikke kun elektroniske musikproducere. Der er plads til både sangskrivere, toplinere, multiinstrumentalister, producere, jazzkomponister og alt derimellem. Ved at ryste posen kan musikskabere sammen skabe unikke produktioner.

Flere og flere af de traditionelle genrer som pop, rock, hiphop og roots er båret af elementer fra den elektroniske musik, især i produktionsprocessen. Med nærmest uendeligt mange subgenrer er den elektroniske musik i dag kendetegnet ved at være nærmest genreløs.

Campen Electronic Fusion Amsterdam 2023 finder sted 18.-22. oktober 2023 i Amsterdam, Holland. Ansøgningsfrist: Tirsdag den 23. maj 2023 kl. 23.59.

om Electronic Fusion Amsterdam

Hovedformålet med arbejdsopholdet er at blive inspireret af nye workflows og musikgenrer, få ny viden inden for forretning og sit felt, skabe musik, og bestemt ikke mindst at udvide sit netværk, hvor det er mest relevant.

Der vil også være rig mulighed for at opleve nogle af de mange inspirerende koncerter, der finder sted under Amsterdam Dance Event (ADE). Det forventes under alle omstændigheder, at man er frisk og nysgerrig til ugens program.

Under forløbet vil vi arbejde på nye produktioner, hvor alle bidrager med deres talent. For at få mest ud af opholdet vil man blive bedt om at samarbejde inden forløbet og senere medbringe laptop, gear eller kompositioner hjemmefra, som man sammen kan arbejde videre med og ændre i undervejs.

Produktionerne vil blive brugt som case i et professionelt studie i Amsterdam, hvor en mastering-lydtekniker vil give feedback på både kompositionen og produktionen og hertil vise, hvordan en mastering session kan foregå.

På arbejdsopholdet vil du bl.a.:

  • Få en unik mulighed for at udvide dit netværk inden for lige netop din genre.
  • Deltage i workshops og masterclasses, som lige netop du har behov for.
  • Få mulighed for at arbejde med og blive inspireret af andre dygtige musikere.
  • Få professionel feedback på musikproduktion samt tips til mix og mastering.
  • Opleve koncerter med de største navne inden for elektronisk musik i dag.

Vi opfordrer alle interesserede til at søge. Jo flere ansøgninger vi modtager, jo flere dygtige kompetencer kan vi sammensætte til et unikt forløb.

om amsterdam dance event

Amsterdam Dance Event (ADE) er en branchefestival for elektronisk musik, hvor langt størstedelen af artisterne og øvrige branchefolk arbejder med elektronisk musik og teknologi. Men der er stort udbytte at hente, uanset hvad man laver af musik, for du kan opleve op til 2.500 artister, 600 foredrag og 1.000 events på 200 forskellige venues med artister og branchefolk inden for alle afkroge og subgenrer.

Da vi ikke har en lignende pendant i Skandinavien, er det en unik mulighed for at opsøge og netværke med lige netop de folk, du mener er vigtige at kende inden for din(e) genre(r).

Desuden er der rig mulighed for at deltage i workshops og masterclasses inden for den del af musikproduktionen, man gerne vil have mere viden om. ADE 2022 bød f.eks. på workshops inden for alt lige fra nørdede koncert-setups og studieteknikker til management og hvordan man skaber en stabil indkomst på baggrund af streaming.

fakta om campen

Tidspunkt: 18.-22. oktober 2023.
Ansøgningsfrist: 23. maj 2023 kl. 23.59.
Sted: Amsterdam. Vi rejser sammen fra København.
Projektleder: Kianoush Yazdanyar.

Onsdag 18. oktober er udrejsedag til Amsterdam, og 22. oktober er hjemrejsedag. Som deltager vil du blive indlogeret i et centralt beliggende hotel i Amsterdam. Der vil være otte deltagere samt to arrangører med på campen. Alle får deres eget hotelværelse.

Autor og Kodas Kulturelle Midler afholder hovedparten af udgifterne i forbindelse med din deltagelse, så hver deltager skal kun betale 1.000 kr. i egenbetaling. Morgenmad, frokost og aftensmad er betalt.

Transport til og fra lufthavnen i Amsterdam samt transport i Amsterdam er inkluderet hele ugen. Lokale rejser og ophold i Danmark før selve hovedrejsen fra Københavns Lufthavn er ikke inkluderet.

Du skal selv medbringe computer, instrument eller andet, som du skal bruge til at indspille, co-write eller spille.

I ugerne op til campen vil der blive afholdt et informationsmøde i Autors lokaler i København, som du bedes deltage i. Du vil desuden blive bedt om at arbejde med de øvrige deltagere på et musikprojekt før selve arbejdsopholdet.

Har du spørgsmål til Electronic Fusion Amsterdam, er du velkommen til at kontakte campens projektleder, Kianoush Yazdanyar, på kianoush.yazdanyar@gmail.com.

sådan søger du

Alle medlemmer af Autor og/eller af Koda kan ansøge.

Det forventes, at du som minimum enten behersker en DAW, et instrument eller har en stærk vokal.

Du logger ind med dit Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og “Electronic Fusion Amsterdam”. Her bliver du bedt om:

  • En kort ansøgning, hvor du forklarer, hvorfor du vil med på campen og hvad du kan bidrage med. Skriv også gerne, hvilke instrumenter du spiller, eller om du søger som vokalist. Obligatorisk: Præciser venligst, hvad du har tænkt dig at medbringe på turen til Amsterdam ift. musikudstyr: bærbar computer, instrument(er), teknisk udstyr, f.eks. mikrofon eller andet?
  • Minibiografi/CV (pdf).
  • Tre af dine sange/værker (enten som link eller vedhæftet som mp3/m4a).
  • Du kan også vedhæfte pressefoto, hvis du vil.

Lav gerne din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så du kan nå at få eventuel teknisk hjælp.

Udvælgelsen af de otte danske deltagere vil ske i samråd med en ekstern komponist.

SØG CAMPEN HER

Campen bliver til med midler fra Koda Kultur.