Arbejdsopholdet for folkemusik-komponister er tilbage! Kom med på Brenderup Højskole til september. Ansøgningsfrist 5. maj 2020.
Folk’n’Detail er for komponister med erfaring inden for instrumental folkemusik. Arbejdsopholdet fokuserer på de detaljer, der gør en melodi magisk og fraser fantastiske. Sammen med de andre deltagere og en række instruktører vil du både få mulighed for at arbejde på egen hånd og sammen med andre. Mød de fem instruktører længere nede.
Om Folk’n’Detail 2.0 og instruktørerne
Vores fokus på FolknDetail skal handle om den særlige balance af det komplicerede og det enkle og en fornemmelse af et nummers jamability. Med disse komponenter som base kan du arbejde henimod at skabe musik med høj kunstnerisk værdi som samtidig beriger det store folk-repertoire.
På Folk’n’Detail 2.0 bliver der nørdet melodier og fraser. I kommer bl.a. til at arbejde ud fra disse spørgsmål:
- Hvad er det ved en melodi, som gør, at den bliver brugt igen og igen?
- Hvordan finder man en balance mellem det komplicerede og det enkle, der lige præcis tirrer hjernens forventning på den fede måde?
- Hvordan forholder man sig til flere forskellige instrumenter og nærmer sig en jamability?
- Hvordan påvirker harmoniseringen den melodiske struktur?
- Hvilke melodiske strukturer giver optimale forhold for harmoniseringen?
- Hvordan bruges de særlige folkemusikalske kvart-toner uden at udelukke funktionaliteten for visse instrumenter?
- Hvordan kan man inspireres af de folkelige danseformer, hamborger, polska, schottisch, rækkedanse og samtidig sikre, at musikken er til for musikkens skyld?
- Hvad skal der til for at fange sangbarheden i et instrumentalnummer?
Hvem er så årets instruktører?
Projektleder Kristine Heebøll har sikret en mangfoldig skare af de bedste komponister med en blanding af erfaring, nysgerrighed, mod til at gå nye veje og forankring i den gamle musik, dansemusikken og det folkemusikalske sprog:
Hal Parfitt-Murray (violin – DK), Emilia Amper (nøgleharpe – SE), Andy May (sækkepibe – GB), Toon van Mierlo (diatonisk accordeon, sax – BE) og Josefine Cronholm (voc – S/DK).
Sådan kommer I til at arbejde
På Folk’n’Detail 2.0 kommer I til at arbejde på egen hånd, i samarbejde med andre deltagere og/eller instruktørerne.
Alle instruktører er i spil alle dage, så du kan få forskelligt input og refleksioner til din proces. Hver instruktører laver desuden et oplæg med inspiration sammen med en opgave, som vil give dig nye redskaber til at undersøge, forstår og udvikle din skaberevne. I en tryg atmosfære vil der blive åbnet for nye veje for din kreativitet.
Ved slutningen af hver dag er der mulighed for at præsentere noget af det, man som deltager er i gang med, så man kan få respons fra både instruktører og andre deltagere.
Forud for campen sender deltagerne to værker: Ét færdigt og ét i proces. På baggrund af disse forbereder en af instruktørerne feedback til dig, som du får i en personlig session.
Fakta
Start: 15. september kl. 12
Slut: 18. september kl. 12
Sted: Brenderup Højskole, Fyn
Ansøgningsfrist: 5.maj 2020
Projektleder: Kristine Heebøll
DJBFA afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, så du skal selv kun betale 1.000 kr. i deltagergebyr.
Hvis du bliver udvalgt til at deltage, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen med det samme tilfalde en anden ansøger.
Sådan søger du
Alle medlemmer af DJBFA og/eller af Koda kan ansøge.
DJBFA stiller 15 pladser til rådighed på arbejdsopholdet Folk’n’Detail. Opholdet er kunstnerisk kurateret, dvs. der er udvælgelse blandt ansøgerne for derigennem at sammensætte det bedste hold. Udvælgelsen foretages af Kristine Heebøll og Hal Parfitt-Murray.
I din ansøgningstekst og/eller minibiografi må du meget gerne komme ind på:
- Hvilke(t) instrument(er) du spiller
- Hvad er din erfaring med komposition inden for folkemusik
- Hvorfor vil du gerne deltage
- Hvad du forventer af din deltagelse på Folk’n’Detail
Du får besked, om du er kommet med i midten af maj, hvorefter du vil modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den angivne betalingsdato, vil opholdet tilfalde en anden ansøger.
Der ansøges via Koda Kulturs ansøgningssystem. Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning med information om, hvorfor du gerne vil med på Folk’n’Detail 2.0. Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre af dine musiknumre og uploade en tekst med kort beskrivelse af musikken. Alle tekstfiler skal uploades som pdf, og lydfilerne skal uploades som mp3 (eller m4a).
Der må ikke være specialtegn (fx %&?!’) i filernes titler, og musikfilerne må ikke være for store (max 10 MB) – så vil du højst sandsynligt få problemer med at uploade.
Vi anbefaler, at du laver din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.
Ansøgningsfrist: tirsdag den 5. maj 2020 kl. 23.59.
Søg her (Ansøgningsfristen er overskredet)
Hvis du har yderligere spørgsmål, kan du kontakte projektleder Kristine Heebøll på info@kristineheeboll.dk
Foto: Kristoffer Juel Poulsen