DJBFA, Tigerspring og Universal Music Publishing præsenterer et helt nyt arbejdshold: Berlin SangskriverCamp den 18.-24. november 2018 med fokus på pop, EDM og urban til det tyske marked. Ansøg senest 27. juni.

Til november afholdes en sangskrivercamp i Berlin med henblik på at skrive sange, der kan afsættes direkte til tyske popartister samt bygge bro mellem danske og tyske sangskrivere. Musikalsk vil der blive fokuseret på mainstream indenfor genrerne pop, EDM og urban, og der vil være rig mulighed for at blive klogere på, hvad der fungerer inden for popmusik på det tyske marked.  

For at sikre det bedst mulige forløb, er campen arrangeret i samarbejde med det danske forlag Tigerspring, der har flere års erfaring med afvikling af sangskrivercamps, og Universal Music Publishing i Tyskland. Der er således tale om to professionelle aktører inden for produktion og placering af musik, der vil afvikle A-opholdet, dele ud af deres viden og facilitere, at nye relationer bliver knyttet.

Berlin SangskriverCamp strækker sig over fem dage, hvor der mandag-fredag arbejdes i forskellige hold af 2-4 sangskrivere per studie. Campen henvender sig til både artister, producere og toplinere, der har tidligere erfaring med co-write-sessions.

Der er plads til 10 danske sangskrivere, ansøgningsfristen er onsdag den 27. juni. Det endelige felt af danske sangskrivere vil blive offentliggjort i starten af september sammen med de tyske deltagere, der ligeledes udgør 10 deltagere.

Sangskrivning i hjertet af Kreuzberg

Berlin SangskriverCamp vil tage udgangspunkt i studiekomplekset Haus 2000, der ligger tæt ved Görlitzer Park og blot 1,5km fra det hotel, hvor de danske sangskrivere vil blive indlogeret.

På A-opholdet vil der blive arbejdet i fem studier med 3-4 sangskrivere i hver. Der bliver lavet nye hold hver dag for at sikre dynamik og effektivitet omkring sangskrivningen. På sidstedagen vil der være mulighed for at arbejde på ufærdige ting, så mest muligt materiale færdiggøres, inden vi rejser hjem fra Berlin.

Der vil både være mulighed for at skrive frit fra bunden, men der vil dog især blive fokuseret på at skrive til briefs fra konkrete projekter og artister, der leder efter nye sange.

Fakta om Berlin SangskriverCamp

Periode: 18.-24. november 2018.

Selve A-opholdet løber af stablen fra mandag d. 19. november til fredag d. 23. november 2018. Der arbejdes i studierne fra formiddag til aften. Der vil være udrejse- og hjemrejsedag en dag før og en dag efter (hhv. 18. og 24. november) – med udgangspunkt i Kastrup Lufthavn. Deltagerne vil blive indlogeret på enkeltværelse på musikhotellet Nhow, der blot ligger 1,5 km fra studierne – og lige ved siden af Universal Music Tyskland.

I løbet af efteråret vil der blive afholdt et introduktionsmøde, så de danske deltagere får mødt hinanden inden opholdet og hilst på de repræsentanter fra Tigerspring, der vil fungere som kontaktpersoner og afviklere på campen, og som også vil være med i Berlin. Et mere udførligt program og praktisk info sendes ud til deltagerne, når disse er udvalgt.

A-opholdet koster 20.000 kr. pr. deltager, men DJBFA og Kodas Kulturelle Midler afholder hovedparten af udgifterne i forbindelse med din deltagelse, så hver deltager skal kun betale 2.000 kr. i egenbetaling.

Sådan søger du

Er du medlem af DJBFA og/eller af Koda, så kan du søge om at komme med på A-opholdet Berlin SangskriverCamp.

Du får besked, om du er kommet med medio august, hvorefter du vil modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 2.000 kr. inden den angivne betalingsdato, vil opholdet med det samme tilfalde en anden ansøger. Du vil IKKE blive rykket for betaling, så du skal selv sørge for at sikre dig, at pengene er indbetalt.

Vigtigt: Der ansøges via DJBFA’s ansøgningssystem.

Her vil du blive bedt om at skrive en kort ansøgning med information om, hvorfor du gerne vil med på Berlin SangskriverCamp. Du skal også uploade en minibiografi/CV samt uploade eller linke til tre musiknumre, du har været med til at skrive, og uploade en tekst med kort beskrivelse af musikken, hvor du redegør for din rolle på sangen, samt hvordan den repræsenterer dine evner som sangskriver.

Alle tekstfiler skal uploades som pdf, og lydfilerne skal uploades som mp3 (eller m4a). Der må ikke være specialtegn (fx %&?!’) i filernes titler, og musikfilerne må ikke være for store (fx over 10 MB) – så vil du højst sandsynligt få problemer med at uploade.

Udvælgelsen af de 10 danske sangskrivere vil ske i samråd med vores samarbejdspartnere Tigerspring og Universal Music, der er vant til at arbejde med sangskrivere på et højt kommercielt niveau. Du skal derfor i din ansøgning gøre rede for, om du er topliner eller producer.

Det forventes, at du som minimum behersker et eller flere instrumenter eller har en stærk vokal. Bliver du udvalgt som producer, forventes det at du kan have din egen computer og lydkort med.

Vi anbefaler, at du laver din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk bistand fra sekretariatet, hvis nødvendigt.

Ansøgningsfrist: Onsdag den 27. juni 2018 kl. 23.59. 

SØG HER. (Campen er ikke længere aktuel)

Har du spørgsmål til Berlin SangskriverCamp, er du velkommen til at kontakte A-opholdets projektleder, David Tholander, på david@tigerspring.net.