Bliv klogere på musikken og mød dine komponist- og sangskriverkollegaer, når DJBFA inviterer til en række seminarer med efterfølgende mad og drikke torsdag den 29. august.

I løbet af efteråret åbner DJBFA op for en række begivenheder under overskriften ‘Seminar & Bar’, hvor du kan blive klogere på musikken, dele dine erfaringer og samtidig møde dine komponist- og sangskriverkollegaer.

Til denne omgang ‘Seminar og Bar’ kan du få et indblik i, hvordan en anerkendt producer arbejder, hvordan en visual artist sætter et show sammen, og hvordan en af Danmarks førende kulturjournalister tænker. Vi afholder også et politisk seminar, hvor du kan diskutere konkret kulturpolitik, og give din mening til kende.

Program
Kl. 16-18: Seminarer.
Kl. 18: Gratis mad, drikke og hygge ad libitum.

Du er velkommen til både at tage til seminarer og blive og spise, men det er også fint, hvis du vil nøjes med en af delene. Du skal dog tilmelde dig seminarerne, da der er begrænset plads, og det er efter først til mølle-princippet.

De fire inspirerende seminarer, du kan vælge imellem er:


Bryd gennem mediemuren

I dag kan det være svært som artist bare at få anmeldt sin seneste udgivelse. Men hvad kræver det egentlig for en artist at komme i medierne med sit budskab? Og hvad skal helst ikke gøre? Redaktøren fra Kulturmonitor Lars Rix fra holder et oplæg om kulturjournalistik og giver et unikt indblik i kulturmedielandskabet. Han har beskæftiget sig med kulturstof i mere end 20 år bl.a. som kulturredaktør på Berlingske, på diverse magasiner og bylivsguiden AOK.dk. Som ansvarshavende på det førende kulturmedie i Danmark giver Lars Rix sine bud på, hvad du kan gøre for at bryde igennem mediemuren.


Fra Marie Key til Nik & Jay – den gode produktion

Hvad kendetegner en god og spændende produktion? I denne talk vil producer Andreas “Maskinen” Sommer (Marie Key, Astrid S, Nik & Jay, Rasmus Seebach, Mads Langer, Karl William m.fl.) fortælle om sine erfaringer med at producere og skrive musik. Han giver også konkrete tips om, hvordan du strukturerer en arbejdsproces med en produktion.

Når du går i gang med at indspille en sang, står du over for en masse forskellige valg og mulige retninger, så hvordan sørger man for oftere at komme i den rigtige retning fra starten? Andreas Sommer giver sit bud på hvordan man tackler forskellige udfordringer i forbindelse med en produktion, så man konstant har målet for øje samtidig med at processen forbliver legende.


Politik og aktivisme

Emner som køns-u-balancen i musikbranchen, ophavsrettighederne og, streamingtjenesternes ændring af danskernes lyttevaner og er bare nogle af ud af de mange emner, der præger den kulturpolitiske dagsorden i Danmark. Sammen med formanden for DJBFA og næstformanden i Koda, Anna Lidell, og tidligere spindoktor i kulturministeriet og nuværende chef i DJBFA, Andreas Hemmeth, dykker vi ned i et par udvalgte kulturpolitiske emner, hvor din stemme også er vigtig. Emner, vi tager op til dette seminar, er kønsbalancen i musikbranchen og hvilke indvirkninger det har, at over 85% af alle danskere streamer musik i dag. Ordet vil også være frit, så vi kan tage andre aktuelle dagsordner op.


Kom i gang med dine egne visuals

Flere og flere musikere er interesserede i spændingsfeltet mellem musikken og det visuelle, især på livefronten. På denne workshop vil den interaktive designer og VJ Mathias Jørgensen give kort introduktion til visuals og det software/hardware, man typisk bruger (bl.a. VDMX og MadMapper). Der vil også være masser af tid til at stille spørgsmål og diskutere muligheder og begrænsninger. Hvis du er interesseret i at komme i gang med visuals til dit eget musikalske projekt, er denne workshop et godt sted at starte. Mathias Jørgensen er uddannet interaktiv designer og har arbejdet som VJ og visual artist for en bred skare af bands, DJ’s og venues med fokus på real-time visuals og projection mapping i samspil med musik.


Tilmelding

Hele arrangementet er åbent og gratis for alle DJBFA- og/eller Kodamedlemmer.

Tilmeld dig et af seminarerne HER (link udløbet)

Hvis du kun vil dukke op til mad, bar og hyggedelen, behøver du ikke at melde dig til.

Det hele sker hos DJBFA, Lautrupsgade 9, København Ø.

Vi glæder os til at se dig!

Se også Facebook-begivenheden for Seminar & Bar (link udløbet)

Kommer du langvejs fra, kan du få dækket dine transportudgifter ved valg af billigste transportmiddel.

Arrangementet bliver til med midler fra Koda Kultur.

(Foto øverst: Visuals-arbjede fra VJ Mathias Jørgensen, som holder oplæg på dagen)