KompositionsCamp 2023

Bliv inspireret af Louise Alenius, Bent Sørensen og Daniel Bjarnason, masterclasses og et musikalsk fællesskab på årets KompositionsCamp på Engelsholm den 23.-29. april. Frist: 13. marts.

KompositionsCamp er en intens workshop i moderne komposition for komponister inden for alle genrer. Campen foregår på smukke Engelsholm Højskole og er målrettet klassiske komponister, sangskrivere, elektroniske musikere, filmkomponister og jazzmusikere.

Årets komponistfakultet består af Louise Alenius, Bent Sørensen og Daniel Bjarnason. På musikersiden har vi besøg af fløjtenist Lena Kildahl og cellist Henrik Brendstrup.

I mødet mellem campens fakultet og deltagerne skabes et miljø af intens inspiration og fællesskaber, der ofte vedligeholdes og videreføres efter campens afslutning.

Holdet fra KompostionsCamp 2022

På KompositionsCamp kan etablerede komponister få fyldt den kreative og tekniske værktøjskasse op og møde nye kolleger og samarbejdspartnere fra den rytmiske og klassiske verden.

Campen er i sin struktur både med til at skærpe den enkelte komponists unikke udtryk og give klare svar på, hvordan komponisten bevæger sig videre og udvider sin egen palet af virkemidler. Gennem forståelsen af ”byggeklodserne” for alternative og moderne klassiske effekter, vil deltagerne blive inspireret til at bruge disse elementer i deres egne værker uanset genre.

Deltagerne præsenteres i mødet med erfarne klassiske komponister for deres aktuelle værker og metoder, som skaber fundamentet til en kollektiv samtale om deltagernes egne værker og tanker om komposition. En intens uge af læring og information, der skaber inspirationer, som rækker ud over campens intense forløb.

Udvid din musikalske horisont

Løbende dykker deltagerne ned i deres egne kompositioner med en ”én til én sparing” med fakultetet. I praksis opstår en vekselvirkning mellem deltagerens oprindelige musikalske ståsted og den nye indsigt og inspiration, der opnås på KompositionsCamp.

Der lægges vægt på en åben og erfarende læring, hvor man ikke skal præstere færdige salgsbare resultater, men i stedet opfordres til at eksperimentere med sit eget udtryk og udvide sin musikalske horisont. Sidst på campen fremføres eksperimenter og nye værker af musikere i en prøveproces, hvor mødet mellem komponist og musiker er i højsædet. I år med fløjtenist Lena Kildahl og cellist Maria Isabel Edlund.

KompositionsCamp bliver til i et samarbejde mellem Autor og Dansk Komponistforening med komponisterne Lil Lacy og Søren Møller som ledere på opholdet.


fakta om KompositionsCamp

Autor og Dansk Komponistforening stiller 12 pladser til rådighed på workshoppen og du skal ansøge for at komme med.

Campen foregår på Engelsholm Højskole. Foto: Lil Lacy

NB. Som en del af KompositionsCamp bliver deltagerne fordelt på Engelsholm Højskole i enkelt- og dobbeltværelser. Skriv gerne i din ansøgning, hvad du foretrækker, og om du har andre særlige behov. Vi gør vores bedste for at komme alle i møde, men det forventes ikke, at vi kan sikre enkeltværelser til alle.

Egenbetaling: Autor og Dansk Komponistforening for Koda Kultur afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, men der er 1.000 kr. i egenbetaling. Hvis du bliver udvalgt, vil du vil modtage en faktura på din egenbetaling, som skal betales til anførte dato, for at du kan komme med på campen.

KompositionsCamp 2023
Hvornår: 23.-29. april 2023
Hvor: Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten.
Ledere: Lil Lacy & Søren Møller.
Ansøgningsfrist: Mandag den 13. marts 2023 kl. 23.59.

Har du spørgsmål til KompositionsCamp, er du velkommen til at kontakte Søren Møller eller Lil Lacy på hhv. soren@sorenmoller.com og lilerinlacy@gmail.com.

NB. Campen Lyd – Komposition & Improvisation, som Autor arrangerer, finder sted i samme uge på Engelsholm. Så holdene kan mødes og sparre lidt med hinanden undervejs. Der er ansøgningsfrist til Lyd – Kompostion & Improvisation den 27. februar.

Sådan søger du

Alle medlemmer af Koda kan ansøge.

Du logger ind med dit Nem-ID/MitID. Vælg Arbejdsophold og “KompositionsCamp”. Her bliver du bedt om:

  • En kort ansøgning
  • Minibiografi/CV (pdf)
  • Tre af dine numre (vedhæft som mp3)
  • (Du kan også vedhæfte sangtekster og pressefoto, hvis du vil)

I din ansøgningstekst bedes du begrunde, hvorfor du skal med på opholdet, og du må meget gerne komme ind på, hvad der motiverer dig.

Lav gerne din ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så du kan nå at få teknisk hjælp, hvis nødvendigt.

Ansøgningsfrist: Mandag den 13. marts 2023 kl. 23.59.

Opholdet er kunstnerisk kurateret, dvs. der er udvælgelse blandt ansøgerne for derigennem at sammensætte et stærkt og varieret hold. Kurateringen foretages af Lil Lacy og Søren Møller.

ANSØG kompositionscamp

KompositionsCamp bliver til via Autor og Dansk Komponistforening for Koda Kultur.