DJBFA’s bestyrelsesforkvinde skriver her om medlemsmøde, vores forsinkede generalforsamling(er!) – og om godt nyt ift. ophavsrettigheder.

Af Anna Lidell

Kære kolleger 

Jeg må indrømme, at jeg for et halvt år siden havde håbet på, at vi fra påsken kunne forsamles til koncerter, events, arrangementer, kram og alt det, vi plejede at gøre før marts 2020. ”Dansen med corona” er efterhånden ved at blive trættende med mutationer, forsinkede vacciner og genåbningsplaner. Jeg vil meget hellere danse til og med musikken! 

Når det er sagt, så hører jeg, at koncerterne så småt er begyndt igen. At der kommer bookinger ind. At der er lys for enden af tunnelen. Jeg vil gerne igen rose jer for jeres tålmodighed, for jeres mod og kreativitet for at finde nye græsgange at udkomme på. 

Jeg glæder mig meget til at snakke med jer, der kan, fredag den 16. april kl. 13. Vi holder nemlig et online medlemsmøde, hvor alle er velkommen! Der har været alt for få muligheder til at mødes og snakke om de personlige gode og dårlige erfaringer fra et noget specielt år. Det håber jeg, vi kan dele med hinanden som musikkolleger – fælles og i mindre grupper – nu på fredag. Læs mere og tilmeld dig her

På denne tid af året plejer vi at have afholdt vores årlige generalforsamling. Coronaen har igen betydet, at vi ikke har kunnet gøre det, som vi plejer. Derudover har vi et hængeparti fra sidste år med en ekstraordinær generalforsamling, som vi heller har kunnet holde. Bestyrelsen arbejder for, at vi kan holde den ekstraordinære generalforsamling udendørs inden sommerferien.

Tankerne bag dette er, at dagsordenen er kort, så selv om det måske ikke er det bedste vejr, så vil det stadig være tåleligt. Den ordinære generalforsamling 2021 må vi nok vente med at holde til efter sommerferien, for at kunne gøre det ansvarligt. Vi skal kunne sidde mange sammen (normalt er vi omkring 100 personer), og den tager som regel lang tid. Her vil vi gerne være på den sikre side, så alle, der kan og vil, møder op.   

Så snart der er nyt om den ekstraordinære generalforsamling og den ordinære generalforsamling, så melder vi ud! 

Før påskeferien skete der noget meget relevant og spændende! Det lyder måske drøn usexet, men regeringen i Danmark fremsatte deres lovforslag til en kraftig ændring af ophavsrettighederne – til det bedre. Det er et arbejde, der har været i gang i mange år, men som er ved at finde sin afslutning. Konkret kommer de store tech-firmaer til at stå markant mere til ansvar for, hvad der ligger på deres platforme. Regeringen satser på at stemme loven igennem i begyndelsen af juni. Det bliver en festdag for os indholdsskabere, som vi så fint hedder. 

For nylig havde Victor Dybbroe, Andreas Hemmeth og jeg i øvrigt et indlæg i Kristeligt Dagblad, hvor vi kommer med opfordringen: Lad os få et kulturens analyseinstitut. Så kulturen ikke bliver glemt igen. Læs det her.

Med disse ord ønsker jeg jer en god dag! 

– Anna Lidell.