Af Anna Lidell

Kære medlemmer

Det er jul – traditionernes tid – men desværre er vi ved at få en ny nedlukningstradition, vi helst var foruden. En gave fra helvede. Det er et ærgerligt deja-vu at koncertstedernes spotlights slukkes i takt med at julelysene tændes. Vi gør, hvad vi kan for at presse på hos magthaverne, så jorden under jer ikke forsvinder endnu en gang.

Et lys i mørket var et element fra finansloven, der netop er blevet vedtaget: For at sikre at vi i fremtiden bedre og mere kvalificeret kan råbe (politikerne) op, har vi kæmpet for et kulturens analyseinstitut, som nu bliver en realitet!

For samtidig med at kunsten skal have lov at være fri, så er den omkranset af strukturer. Musikken bliver udgivet, den bliver følt og den bliver fremført. Det sker i rum, i formater og på platforme. Men hvad er det for ringe i vandet, som musikken – og i særdeleshed kunsten – sætter? Det bliver vi klogere på i fremtiden, og meningen er, at vi kan føde bedre viden ind til beslutningstagerne, når de i fremtiden (forhåbentlig ikke) skal tage stilling til evt. nye kompensationspakker eller lign.

Om det emne var jeg var i Kulturen på P1 i sidste uge, og vi vil gøre vores bedste for at påvirke at den data vi får, også bliver den rigtige og fagligt relevante for netop os.

Apropos fremtiden så står vi ikke kun foran et årsskifte, men også et navneskifte. Vi bevarer kernen af vores navn og skærer ind til benet af hvem vi er: Dem der skaber noget ud af ingenting, nemlig ”Autorer”. Det er også vigtigt at sige, at vi ikke ændrer en tøddel på hvem vi er, og hvad vi laver. Det er stadig helt det samme!

Den 19. januar holder vi derfor et brag af et Seminar & Bar og indvier det nye navn. Jeg håber at se så mange af jer som muligt, hvis vi må for evt. restriktioner. Følg med på vores Facebook-side og hjemmeside.

Til sidst vil jeg dele en interessant samtale jeg netop har haft med kulturministeren. Først om streaming og techgiganter, og dernæst om kønsbalancen. Se med her.

Bedste hilsner om en dejlig og musikalsk jul,

Anna Lidell, forperson i DJBFA (der meget snart hedder Autor!)