Hvad lytter danske sangskrivere og komponister til? Hvad læser, streamer og køber de billetter til? Hver måned spørger vi et medlem om kulturanbefalinger.

Her i november 2021 deler sangskriver, sanger og guitarist – og DJBFA’s Upcoming-hædersprismodtager 2019, Hjalte Ross, fem kulturtips.

Hjalte Ross selv har senest været med til at udgive albummet Ten Lone Surfer Songs i september. Albummet indeholder sange af Hjaltes onkel, Erik Gleerup, der var en stor støtte og inspirationskilde for Hjalte. Erik fik kræft i 2020, og han gik desværre bort denne sommer.

Inden da indspillede Hjalte og Erik sammen 10 numre, som Erik havde skrevet i løbet af 35 år til tekster digtet af hans livslange ven, Jody Pennington. Hjalte beskriver albummet som et livsværk med sange om et liv levet i tro og kærlighed. Albummet er udkommet på Wouldn’t Waste Records.

Fem anbefalinger fra Hjalte Ross:

Northern Winter Beat
Northern Winter Beat er en festival, som ligger i januar måned og er arrangeret af spillestederne Studenterhuset, Huset i Hasserisgade og 1000fryd. Den foregår på spillesteder og i flotte alternative rammer som på Utzon Centret, Gråbrødrekloster m.fl. i Aalborg. 

Festivalen har allerede offentliggjort en række spændende navne, og jeg vil anbefale, at man begynder at se på billetter, da det plejer at gå stærkt med salget hen over efteråret. 

Formens Magi – Kunsten
Kunsten Museum of Modern Art Aalborg har en ny udstilling, der kører frem til 14. november. Udstillingen viser slægtskabet mellem dansk design og kunstneriske udtryksformer. Der bliver bl.a. taget hul på designikoner som Arne Jacobsen og Finn Juhl.

Svaneborg Kardyb
Af aktuelle kunstnere kan jeg varmt anbefale at opleve duoen Svaneborg Kardyb live. De skriver og spiller fantastisk smukke kompositioner og kan få et hvilket som helst rum til at lyse op og føles unikt.

Rolling Thunder Revue
Netflix-dokumentarfilmen om Bob Dylans famøse turné i ’75 instrueret af Martin Scorsese er spændende og fyldt med fantastisk flot arkivmateriale, selvom den dog er lidt lemfældig med sandheden…

The Velvet Underground-dokumentar
Spritny dokumentarfilm om det famøse New Yorker-band. Kan ses på Apple TV og i et lille udvalg af små biografer i efteråret 2021. Filmen er æstetisk smuk, men fortæller også nogle fine historier om bandets tilgang til populærmusik.