Hvad lytter danske sangskrivere og komponister til? Hvad læser, streamer og køber de billetter til? Hver måned spørger vi et medlem om forskellige tips til oplevelser.

Månedens playliste sættes på pause for at give plads til en ny idé. Hjemmelytning er godt, men nu er det heldigvis igen tid til at komme ud at opleve kulturen “ude i virkeligheden”. Derfor vil vi de kommende måneder bede danske sangskrivere og komponister om at dele ud af kulturanbefalingerne.

Katrine Grarup Elbo er komponist og violinist, der arbejder i krydsfeltet mellem komposition, improvisation og performance. Hun er blandt andet en del af gruppen We Like We og har for nylig udsendt sit debutalbum i eget navn, Fold Unfold.

This Music Is an Embarrassment to Humanity på S/H af og med Marcela Lucatelli og Kirstine Fogh Vindelev (november 2021)
Jeg er stor fan af både Marcela Lucatelli og Kirstine Fogh Vindelev og glæder mig virkelig meget til at opleve dette værk, de har skabt sammen. Det baserer sig på en AI-genereret genfortolkning af den danske fællessangstradition, og allerede dét lyder jo skørt og vidunderligt.

Giant Steps på Gamle Scene – tre store koreografnavne kreerer nye værker, opføres af dansere fra Corpus og Den Kongelige Ballet (november 2021)
Jeg elsker at se dans og kan næsten ikke vente til at skulle se nogle af mine absolutte yndlingsdansere i nye værker af nogle af tidens største og mest interessante koreografer. Et af værkerne er med musik af den elektroniske musiker og dj Ori Lichtik, et andet spiller Det Kongelige Kapel Schönbergs Verklärte Nacht til; hvad mere kan man ønske sig? Afsted!

GONG Tomorrow Musikhuset på Vesterbro Astrid Sonne + Silvia Tarozzi 3. september

Man må ikke snyde sig selv for at opleve GONG Tomorrow og nogle af de spændende koncerter og performances, denne festival altid er garant for. Hvis jeg kun skulle høre én koncert på festivalen, ville jeg sørge for at få fingre i en billet til denne på Musikhuset på Vesterbro.

Dyrets År 1666, en opera af John Frandsen baseret på Lone Hørslevs roman fra 2014. Premiere 1. september på Aarhus Sommeropera
Jeg var heldig at høre et lille uddrag af denne opera sidste sommer og glæder mig til at opleve værket i sin fulde længde. Historien om Marie Grubbe er på mange måder fascinerende, og derudover er det et virkelig stærkt cast.

Being Ecological af Timothy Morton (Pelican, 2018) 
Den britiske filosof og forfatter Timothy Morton skriver om klimakrisen i, hvad de selv kalder ‘a pretty useless ecology book’. Gør som Björk, læs Mortons bøger.

Se mere om Katrine Grarup Elbo her.