Månedens tip med Pato Siebenhaar

Hvad lytter musikskaberne i Autor til? Hvad læser, hører og streamer de? Hver måned spørger vi et medlem om kulturanbefalinger.

Pato Siebenhaar er DJ, musiker og manager, og han har lavet alt fra P3 Ugens Uundgåelige og top 20-hits i Tyskland til børnemusik på Ramasjang. Han har har turneret i Europa og USA og spillet på samtlige spillesteder og festivaler i Danmark.

Han er resident DJ på Natbar og Søpavillionen i København, og han arbejder bl.a. sammen med rapperen Sosa, der for nylig spillede på årets Roskilde Festival. Vi har fået Pato til at dele ud af sine sommerkulturtips.

Pato anbefaler:

David Byrne: How Music Works

Jeg har ikke læst særlig meget de sidste par år. Jeg plejede altid at have et par bøger i gang, men der har ikke været overskud til det på kontoen, dog så har den her fanget mig. David Byrnes sprog er kontant, præcist og uromantisk, blottet for floskler, det samme som hans syn på musik. Forfriskende og inspirerende.

Robert Palmer: Sneakin’ Sally Through the Alley

Robert Palmer huskes mest for hans firseroutput med modeller, der koldt stirrer på dig igennem skærmen på MTV. Men hans debutalbum er en iskold klassiker fra 1972. Alene sekvenseringer af de tre første tracks er vanvittig fedt tænkt. På et tidspunkt havde jeg et trip med kun at høre plader starten af 70’erne, da lyden deromkring er så varm og organisk, og denne her er indbegrebet af dette. Bernard Purdie og The Meters er at finde som backingband, og de dræber den.

Digable Planets: Blowout Comb

Blowout Comb er andet album fra Digable Planets og er en af de plader, jeg altid vender tilbage til. Soul- og jazzsamples kombineres med afslappet rap i en varm kollage af lyd, der er indbegrebet af Brooklyn i midt-90’erne.

Bas Under Buen

Bispebuen i København er et polariserende bygningsværk, gråt, imposant og monstrøs, men for nogen så er det himlen en enkelt dag om året. Bas Under Buen er et arrangement, som bliver afholdt hvert år i juli af de gode folk fra Ohoi!, hvor entusiaster der går op i absurde mængder bas mødes og bliver blæst igennem i ni stive timer af et enormt anlæg i skyggen af Buens beton. Det er netop blevet afholdt, og det var en fantastisk dag, masser af lokale talenter der bragte basmusikkens mange facetter med sig, fra London til Brasilien, via New Jersey og tilbage til KBH.

Broken Record podcast med Rick Rubin

Rick Rubin er en af de mest kendte producere igennem de sidste 40 år. Hans arbejde har ændret musikhistorien flere gange, end jeg kan tælle til, og hans holistiske tilgang til musikproduktion er altid inspirerende. Han har fået sin egen podcast, hvor han igennem samtaler med personer fra sit store netværk af artister dykker ned i musikken. Især hans samtale med Tom Pettys datter om hendes fars arbejde var fascinerende, det samme var hans samtaler med Missy Elliott, Jeff Goldblum og Henry Rollins.