Magnus Tempels & Lasse Matthiessen: Hvordan går det med musikkarrieren i Berlin?

SPOT-aktuelle Magnus Tempels opdaterer os på, hvordan hans gør-det-selv-eventyr i Berlin går. Lasse Matthiessen, Autors forperson og tysklandsekspert, giver et større perspektiv på tysk eksport. Vær med online 2. maj kl. 10-11.

Magnus Tempels. Foto: Tayf Shaker

I starten af 2023 pakkede den 24-årige sangskriver, producer og artist Magnus Tempels al sit grej og flyttede til Berlin for at prøve at få fodfæste og lave “gør-det-selv-eksport” med egen musikkarriere i udlandet.

Autor har fået lov at følge Magnus tæt på i løbet af året, hvor han over i alt tre Zoom sessions fortæller ærligt om, hvordan det er at rykke sig selv og sit musikliv til et nyt land; starte på bar bund og bygge noget op. Til inspiration for andre musikskabere, der overvejer at prøve sig selv af internationalt; eller som bare er nysgerrige på, hvordan det er at tage springet.

Første session var i vinter, da Magnus havde boet i Berlin i kort tid. Tirsdag den 2. maj kl. 10-11 skal vi catche up med Magnus og høre, hvordan det går med ham i Berlin og med den dansk-tyske musikrejse. Der er også tid til spørgsmål og ideudveksling undervejs.

Lasse Matthiessen: Perspektiv på tysk musikeksport

Til samme session fortæller Lasse Matthiessen også om, hvordan man kan gribe “DIY-musikeksport” i det tyske an. Lasse er Autors forperson, tysklandsekspert og tidligere projektleder på campen DIY Berlin, der netop handler om, hvordan man kommer ind på det enorme tyske musikmarked, finder samarbejdspartnere og spillesteder og får pressedækning osv.

Lasse Matthiessen. PR-foto.

Lasse har selv gjort karriere i Tyskland over en længere årrække og har spillet et utal af koncerter i hele Tyskland. Læs bl.a. interviewet i DMF’s blad Musikeren om det: “Lasse hitter i Tyskland: Der er store muligheder i landet syd for grænsen“.

Til denne Zoom session giver Lasse os et større perspektiv på at tage springet til udlandet, særligt Tyskland.

Autor har fokus på musikeksport, især til det tyske marked. På årets SPOT Festival arrangerer Autor en talk med overskriften “Making it in Germany as an independent artist” under SPOT+. Magnus Tempels spiller også på SPOT i år.

Om Magnus Tempels

Magnus Tempels’ musikliv kom for alvor i gang i 2014, hvor han begyndte at spille på gaden iført sin stemme og guitar. Efter at have rejst rundt og spillet på gaden i flere europæiske storbyer, blev 2018 året, hvor Tempels’ begyndte at producere elektronisk musik. 

Det har ført til, at han netop har udgivet sit anmelderroste debutalbum Leech, hvor skarpe Bieber-inspirerede popmelodier møder mørket fra Tempels’ elektroniske instrumentale ophav. Magnus har tidligere spillet på bl.a. SPOT Festival, Rust og Vega.

Magnus Tempels er medlem af Autor. Han har tidligere været med på sangskrivercampen DIY Berlin 2021, som har været med til at give ham blod på tanden til at arbejde videre i Tyskland. 

Magnus spiller på SPOT Festival 2023 fredag den 5. maj kl. 18.15 på Bassinscenen i Musikhuset.

Se mere til Magnus Tempels på hans officielle Facebook eller Instagram.

Anden Zoom-snak af tre (du behøver ikke have deltaget i den første) med Magnus Tempels i Berlin er tirsdag den 2. maj 2023 kl. 10-11.

Den sidste af tre Zoom sessions i rækken Magnus i Berlin ligger efter sommeren.

For alle interesserede Koda-medlemmer.

tilmeld dig