Mindeord: Susi Hyldgaard

Mindeord til Susi Hyldgaard (1963-2023), Autors tidligere forperson. Skrevet af Anna Lidell.

I Autor er vi meget berørte over den sørgelige besked om, at vi har mistet Susi Hyldgaard (1963-2023), vores kære tidligere forperson. Susi gik bort 21. januar 2023 i en alder af kun 59 år, oven på længere tids kræftsygdom. Vores varmeste tanker og kondolencer går til Susis nærmeste, i særdeleshed hendes mand og to døtre.

Anna Lidell, Autors nuværende forperson, skriver:

Susi Hyldgaard. Foto: Autor

“Da jeg sidst besøgte Susi, spurgte jeg, hvordan hun havde det. ”Jeg er stadig nysgerrig og inspireret,” svarede hun. Susi brugte lyset som billede på den inspiration, hun stadig følte. En dansende, flakkende flamme, som kaster nyt lys på omgivelserne. Et lys, vi kan samles om. Lyset som en slags prisme, hvor man forstår nye sammenhænge. Hun sagde: ”Det er vægen i lyset… Det er det, der sker i den samtale, hvor man pludselig tænker – fuck, det er interessant, der var den! At kaste lys på noget sammen…”

Netop fællesskabet i det, at se nye sammenhænge, at blive inspireret og skabe musik kendetegnede Susi. Som forperson ledede hun det store fællesskab blandt os sangskrivere og komponister i DJBFA (nu Autor). Hun ville aldrig magten for magtens skyld, men hun tog ansvaret for fællesskabet og for inspirationen, kunsten. Hun var generøs med sin viden og sit netværk, når det tjente foreningen. Noget jeg helt personligt fik at mærke, da hun gavmildt lærte mig op som forperson.

Susi havde benene solidt plantet hos græsrødderne, men udfordrede vores forretningsforståelse med Music Business, som fik os sangskrivere og komponister til at forstå, hvordan vi kan leve af vores kunst, og dermed blive ved med at skabe. Som hun sagde til vores møde ”Ved I hvad, venner, I er en del af en business, og I skal dele kagen, og vi skal snakke om det”.

Hun forstod musikkens betydning i sundhedssektoren, og hun skabte viden og forbindelser med Musik og Sundhed. Alle ønsker et bedre sundhedssystem, og Susi forstod at formidle den evidensbaserede forskning, som viser, at musik har en unik effekt på den menneskelige hjerne, på kroppen og sindet, og at musik kan bruges i behandlingen af bl.a. angst, demens, depression, parkinsons, smerte og stress.

Susi, tak fordi du var min mentor, min ven, min kollega. Et fantastisk menneske. Tak for musikken. Og tak for alt det, du gjorde for vores fællesskab i dengang DJBFA, nu Autor.”

-Anna Lidell.

Ære være Susis minde.

Familien oplyser, at bisættelsen finder sted fredag den 3. februar 2023 kl. 13.00 i Sankt Markus Kirke, Forchhammersvej 12A, 1920 Frederiksberg. I stedet for blomster kan man også betænke Hjernetumorforeningen.

I Autor ligger vi inde med så mange gode billeder og minder med Susi. Fra generalforsamlinger, hædersprisfester, medlemsmøder, kulturpolitiske begivenheder, hverdag og fest i musikkens tjeneste i (daværende) DJBFA. Derfor har vi samlet et lille galleri med Susi fra hendes år i DJBFA/Autor. Hun gik af som forperson i 2019 og blev afløst af Anna Lidell.

Læs også Politikens nekrolog: “Hvor fik hun dog sat sine smukke spor i mange retninger“.