Nu kan du se de to første Autor Talks på Autors Facebook. De handler om at skrive sange til de allerstørste internationale stjerner med Carl Falk samt om musik til gaming med Tobias Gustavsson.

Autor Talks er et samarbejde mellem Autor og produceren Fredrik Thomander fra Palma Music Studios, hvor vi sammen præsenterer fem live talks online i starten af 2022. De to første har vi fået love at livesende på Facebook, og derfor kan du nu se dem, når det passer dig.

Sangskriver for stjernerne

Autor Talk fra 7. februar var med den svenske hitsangskriver Carl Falk, der har skrevet sange for bl.a. Demi Lovato, One Direction, David Guetta, Nicki Minaj, Madonna, Avicii, Ariana Grande, Jason Derulo og Ellie Goulding. Carl Falk har desuden haft et fast makkerskab med sangskrivere og producere fra Swedish House Mafia og Cheiron.

I Fredrik Thomanders samtale med Carl Falk fortæller Carl bl.a. om sit samarbejde med Madonna og Avicii. Han giver også eksempler fra sine sange, og han kommer ind på, hvordan det er centralt i hans arbejde med artister eller andre co-writere er at gøre hinanden gode og trygge.

Carl fortæller også om, hvor vigtigt det er lave et stort forarbejde og analysere artistens musik inden en co-writing, så man ved, hvad de er vant til, og hvad der falder i deres smag…

Se Autor Talk med Carl Falk her.

Gaming music

Den første Autor Talk handlede om gaming musik; musik til computerspil. Den 19. januar talte Fredrik Thomander med Tobias Gustavsson, der er Head of Music i den globale gaming-gigant Paradox Interactive.

Tobias Gustavsson er selv sangskriver og producer, og siden 2006 har han lavet musik til spil. Med sit eget udgangspunkt som sangskriver var det en spændende udfordring for ham at lave musik, der understøtter handlingen, temaet og stemningen i et spil. Samtidig skal musikken passe til et visuelt univers, der allerede eksisterer.

Tobias fortæller om, hvordan musikken bygges op – de forskellige musikelementer i et spil; heriblandt op til flere temamelodier, main themes, samt mood tracks af et par minutters varighed, som kan loopes i spillet. Tobias kommer også ind på, hvordan man kommer i gang med spilmusik – og meget mere…

Se Autor Talk med Tobias Gustavsson her.