Seminar om AI – tips, tendenser & konsekvenser 2025

Generativ AI er i fuld gang med transformere musikbranchen. Det åbner op for en masse nye muligheder og udfordrer samtidig hele måden, vi oplever og arbejder med musik på. Så hvad betyder udviklingen af AI-teknologier for dig? Og hvilke dilemmaer vil denne udvikling stille os over for?

Kom med når Autor, DKF, DPA, Musikforlæggerne og Koda inviterer til AI seminar onsdag den 11. juni 2025!

Her kan du kan opleve komponist KIRSTINE LINDEMANN fortælle om, hvordan hun har udforsket potentialet i mødet mellem menneske og maskine gennem værket ‘Cyborg Songs – I’m a Scoglio’ (2024), hvor AI’s fejl og mangler har åbnet op for nye kreative veje. Mød også sangskriver, skuespiller og komiker JOEL HYRLAND, som gør os klogere på, hvordan han bruger AI i driften af sit kunstnervirke og får kreativitet og forretning til at gå hånd i hånd. NICOLAI FRANCK, Tech Scout i Koda, giver en opdatering på udviklingen indenfor generativ AI og musik. Hør ham fortælle om, hvilke muligheder og konsekvenser det medfører, samt hvad Koda gør for at beskytte musikskaberne i AI’ens tidsalder. Ikke mindst kan du høre forsker og teknologianalytiker GRY HASSELBALCH fortælle om, hvordan AI påvirker vores daglige liv og menneskelige identitet. Hvordan store tech-virksomheder ser en fremtid, hvor AI erstatter menneskets kreativitet og intuition, og så vil hun stille spørgsmålet om, hvorvidt der er plads til mennesket i fremtiden, og hvad AI betyder for musikere.

Sammen med dagens oplægsholdere og publikum kigger vi til slut nærmere på forskellige udsagn om betydningen af AI i forhold til musikken og branchens vilkår i fremtiden.

Seminaret bliver modereret af Tech Journalist og podcastvært MARIE HØST.

Læs mere om seminarets oplægsholdere nedenfor.

Du kan deltage fysisk eller livestreame seminaret.

Dato: Onsdag den 11. juni 2025, kl 16.00-19.30
Sted: Lautrupsgade 9, 2100 København Ø eller online
Tilmeldingsfrist: 6. juni 2025 kl. 23.59

dine værter

Marie Høst

MARIE HØST er techjournalist, moderator og podcastvært med øje for at formidle komplekse vidensområder. Marie var tidligere vært på ‘So ein Ding’ på DR2, og i dag beværter og producerer Marie podcasten ‘Blinde Vinkler’, hvor hun undersøger teknologiens indflydelse på vores liv. Hun er en erfaren moderator og scenevært ved konferencer, festivaler og andre events hvor samtalen er i fokus.

Joel Hyrland

JOEL HYRLAND er skuespiller, komiker og musiker – men har altid haft en stor passion for business og iværksætteri. Kreativitet og forretning har altid gået hånd i hånd for Joel, og de seneste år har kunstig intelligens (AI) været endnu et redskab, han har taget til sig for at optimere sit output, både som kunstner og sin forretning. Han rådgiver også virksomheder og kreative i, hvordan AI kan bruges konkret – uden for meget varm luft. Netop nu har Joel to bøger på vej om emnet.

Nicolai Franck

NICOLAI FRANCK arbejder som Tech Scout i Koda. Hans opgave er at sikre, at Koda er klædt på til at møde de udfordringer og muligheder, som den teknologiske udvikling fører med sig. Her har AI fyldt stort set alt, siden han startede i Koda 1. maj 2023. Nicolai Franck er tidligere techjournalist, hvor han har dækket den teknologiske udvikling tæt i mere end 10 år – bl.a. har han arbejdet en længere årrække i DR. Han har også en baggrund i musikbranchen som artist manager.

Gry Hasselbalch

GRY HASSELBALCH er en internationalt anerkendt forfatter, forsker og teknologianalytiker med en dyb indsigt i, hvordan teknologi former vores samfund og menneskelige relationer. I mere end 20 år har hun sat mennesket i centrum af den teknologiske udvikling og er i dag en pioner inden for dataetik og ansvarlig kunstig intelligens. Hun har en Ph.D. i data- og AI-etik og magt fra Københavns Universitet og er forfatter til en række banebrydende bøger, bl.a. Human Power – Seven Traits for the Politics of the AI Machine Age (2025), Data Ethics of Power – A Human Approach in the Big Data and AI Era (2021) og Data Ethics – The New Competitive Advantage (2016). Hendes arbejde har haft stor betydning for både akademiske kredse, politikudvikling og den offentlige debat om teknologiens rolle i samfundet. Hun har haft centrale roller i udformningen af Danmarks første dataetiske anbefalinger og EU’s AI-etikretningslinjer som medlem af EU’s High-Level Expert Group on AI. I 2015 var hun med til at grundlægge tænketanken DataEthics.eu, som sidste år blev hædret med Libre Prisens Ærespris.

tilmeld dig
Koda Kultur 2021-logoet for støttepuljer.