Skabertrang Aarhus: Boost din sangskrivning med Søren Lyhne

Tirsdag den 28. marts kl. 19-21 afholder Skabertrang en workshop om sangskrivning og hvordan, man bruger retoriske stilfigurer i sin sangskrivning med Søren Lyhne (Stadig Flydende, Skvulp).

Retoriske stilfigurer er en samling af sproglige greb, der bruger sproget på en atypisk måde, hvorved din tekst kan blive langt mere interessant for din modtager.

Dette værktøj har været brugt i uddannelsen af poeter siden antikken og ikke mindst renæssancen (Shakespeares utrolige produktivitet tilskrives ofte hans mestring af stilfigurer), og bærer derfor arkaiske navne såsom chiasmus, polysyndeton, antanaclasis, epanalepsis, hendyadis osv. 

Det skal man ikke lade sig skræmme af; det er et letanvendeligt og effektivt skriveværktøj. Ved at tage en lyrisk grundidé og eksperimentere med at transformere den med forskellige stilfigurer, kan man opnå flere ting på en gang: Din grundidé får en skarp og kreativ formulering, der fanger og fastholder din lytteres opmærksomhed.
Med afsæt i din grundidé udvikler du nye beslægtede idéer.

Så kom og vær med til at undersøge hvordan retoriske stilfigurer kan gøre dine sangtekster vedkommende, catchy og overraskende. Vi vil gøre det i en vekslen mellem kortere teoretiske oplæg og praktiske øvelser, der giver dig konkret materiale at arbejde videre med.

Eller hvis man skulle sige det med en håndfuld stilfigurer: 

Sangskriver! Det ville ikke være helt forfærdeligt, om du satte dine ben til denne workshop, denne nørdesnak, dette symposion, hvor Orpheus’ blomster bestøves af talekunstens blændende bier.

Det finder sted tirsdag den 28. marts 2023 kl. 19-21 på Promus i Aarhus.

Om Søren Lyhne

Søren Lyhne (f. 1985) er en prisvindende sangskriver, der har udgivet musik med bl.a. dark folk-duoen Stadig Flydende og det progressive sømandsorkester Skvulp.

Som underviser i sangskrivning er han optaget af musikpsykologiens betydning for sangskrivning og praktiske kreative strategier, der kan bruges til at implementere disse indsigter.

om skabertrang aarhus

Som sangskriver fra vækstlaget har man en del kasketter, man skal jonglere med – og de skal gerne alle sammen blive i luften på samme tid. Man skal skrive sange, sangene skal indspilles og udgives, man skal stå for PR, man skal booke koncerter, optræde, stå for praktiske opgaver som kontrakter, afregning og regnskaber.

Gennem en række workshops vil netværket Skabertrang Aarhus sætte fokus på forskellige aspekter af sangskrivningen og blive klogere på muligheder og faldgruber.

Jakob Alsbjerg leder netværket. Gennem en årrække har Jakob Alsbjerg været en del af det aarhusianske sangskrivermiljø. Dels som arrangører og dels som udøvende sangskriver i bl.a. Jakob A og De Sidste.

praktisk

Eventet er gratis, men der er et begrænset antal pladser, så deltagelse kræver tilmelding. Alle interesserede Koda-medlemmer kan tilmelde sig. Præsenteres af Autor i samarbejde med Promus, Aarhus. Netværket bliver til med midler fra Koda Kultur.

Hvad: Netværket Skabertrang Aarhus: Boost din sangskrivning med Søren Lyhne
Hvornår: Tirsdag den 28. marts 2023 kl. 19-21
Hvor: Promus, Vester Allé 15, 8000 Aarhus.

tilmeld dig