Skabertrang Aarhus: Carsten Knudsen – et liv i musik

Komponist, musiker, skuespiller m.m. Carsten Knudsen gæster Skabertrang på Promus den 7. maj og fortæller om et liv i musikken. Om sangskrivning, troen på sig selv, sceneoptræden og meget mere.

Carsten Knudsen er nok mest kendt i den brede offentlighed som en tredjedel af den musikalske og komiske trio De Nattergale. Men Carsten har i sin lange musikalske karriere været vidt omkring, og har fået fyldt rygsækken op med en masse erfaringer, som han vil dele ud af til dette oplæg i netværket Skabertrang på Promus i Aarhus tirsdag den 7. maj 2024 kl. 19-21.

Carsten Knudsen tager guitaren og ukulelen med – men lader dog trædeorglet blive hjemme – og vil bl.a. komme ind på emner som:

  • Sangskrivning/komposition
  • Mindreværd/troen på sig selv
  • Scene/publikums adfærd
  • Synlig og usynlig arbejdsfordeling i ensembler

med afsæt i spørgsmål fra tilhørerne bliver der også rig mulighed for at dykke ned i andre emner end de nævnte.

om carsten knudsen

Carsten Knudsen startede som 15-årig med at spille i forskellige orkestre, og han har været professionel musiker, siden han var 19 år. I 1983 dannede Carsten gruppen De Nattergale samme med Viggo Sommer og Uffe Rørbæk Madsen. I 1988 slog gruppen for alvor igennem med sangen “Uha, Da-Da”, og i 1991 lavede de julekalenderen The Julekalender, der blev en enorm tv-succes.

Gruppen har udgivet seks album plus diverse singler og opsamlingsalbum. Fra at spille på cafeer og mindre spillesteder blev gruppen så populær, at de kunne fylde haller og musikhuse.

Carsten Knudsen har siden hen på egen hånd lavet musikalske komiske shows, spillet kirkekoncerter, komponeret instrumentale musikstykker på ukulele, udgivet album og deltaget i og komponeret musik til teaterforestillinger. 

Seneste tiltag er at komponere musik til klassisk guitarduo, soloklaver og arrangere for bigband.

Se mere på Carsten Knudsens Youtube eller hans officielle hjemmeside.

om skabertrang aarhus

Som sangskriver fra vækstlaget har man en del kasketter, man skal jonglere med – og de skal gerne alle sammen blive i luften på samme tid. Man skal skrive sange, sangene skal indspilles og udgives, man skal stå for PR, man skal booke koncerter, optræde, stå for praktiske opgaver som kontrakter, afregning og regnskaber.

Gennem en række workshops vil netværket Skabertrang Aarhus sætte fokus på forskellige aspekter af sangskrivningen og blive klogere på muligheder og faldgruber.

Jakob Alsbjerg leder netværket. Gennem en årrække har Jakob Alsbjerg været en del af det aarhusianske sangskrivermiljø. Dels som arrangører og dels som udøvende sangskriver i bl.a. Jakob A og De Sidste.

Praktisk

Eventet er gratis, men der er et begrænset antal pladser, så deltagelse kræver tilmelding. Alle interesserede Koda-medlemmer kan tilmelde sig. Præsenteres af Autor i samarbejde med Promus i Aarhus.

Netværket bliver til med midler fra Koda Kultur

Hvornår: Tirsdag den 7. maj 2024 kl. 19.00 – 21.00
Hvor: Promus, Vester Allé 15, 8000 Aarhus.

tilmeld dig
Koda Kultur 2021-logoet for støttepuljer.