Spil Dansk Ugen holder 20 års jubilæum og er i fuld gang med koncerter på tværs af hele landet. DJBFA står bag to specifikke projekter.

Fra mandag den 1. november 2021 er det Spil Dansk Uge i hele Danmark. Det er samtidig Spil Dansks 20 års jubilæum! Stort tillykke.

Spil Dansk Ugen er særligt betydningsfuld i år efter en lang periode med coronanedlukninger. Nu trænger danskerne til kultur – og landets musikere og komponister til at indhente noget af det tabte fra 2020.

25 kommuner er i år med i Spil Dansk. DR bakker også op med at spille udelukkende dansk musik på deres radiokanaler på skift – samt transmittere livekoncerter fra hele landet med bl.a. Jung, Ericka Jane, Anne Dorte Michelsen & Maria Bramsen og I Think You’re Awesome.

Musikken som erindring og lindring

DJBFA bakker bl.a. op om Spil Dansk med støtte til koncerter under overskriften Musik & Sundhed. DJBFA har tidligere udgivet rapporten Brug af musik i det danske sundhedsvæsen. Under disse Spil Dansk-koncerter kan musikken kan være et middel til erindring på pleje- og demenscentre eller til lindring eksempelvis på hospice.

Blandt ugens koncerter er jazzsanger Clara Vuust til Spil Dansk-arrangement i Stålværket i Varde, koncert med Birgitte Bruun i Seniorcenter Rosenlund i Gladsaxe, med Maria Elizabeth på Maria Hospice i Vejle og livs- og spillemandsfortællinger med Kristian Frost Ulrichsen i Hinnerup.

Nogle Spil Dansk-koncerter finder faktisk først sted senere på året. Den 1. december kan man fx høre rigsspillemændene i Jensen & Bugge spille op til “sundhedsbal” i Bofællesskabet Plantagevej på Ærø.

DJBFA støtter også Spil Dansk Band-koncerter, som er en af de mange faner, landets musikere optræder under i denne uge. Andre er fx “Kvindelige forbilleder”, “Pop-Pilot Music Talks” og “Komponist i klassen”.

Se meget mere på spildansk.dk