Take the Wheel

Take the Wheel er et initiativ for at få flere kvinder og kønsminoriteter ind bag rattet i de tourbusser, der kører rundt til landets festivaler og spillesteder.

Det kan være nervepirrende at være chauffør i tourbussen. Man har både band og dyrt gear bagi, mens man skal manøvrere rundt i smalle gader, køre elastikkørsel på motorvejen og bakke den store bil ind i små parkeringsbåse, så gearet står sikkert natten over. Det kan være svært, uanset om man er en selvsikker bilist eller ej.

Derfor lancerer Autor Take the Wheel – et uformelt “stort kørekort” til tourbusserne, som skal gøre kvinder og kønsminoriteter mere trygge ved at sætte sig bag rattet i de store varevogne og minibusser.

Hvad er det?

Take the Wheel er et dagskursus for kvinder og kønsminoriteter, hvor deltagerne i trygge omgivelser kan stifte bekendtskab med kørsel af store varevogne. Deltagerne vil starte på en rummelig parkeringsplads, hvor der er plads til at lære bilens størrelse, manøvreegenskaber og bremselængde bedre at kende. Derudover byder dagen på let bykørsel og en tur på motorvej. Alt sammen vil være med en kyndig chauffør ved siden af. Formålet er at styrke køreselvtilliden blandt kvinder og kønsminoriteter, og at deltagerne bliver i stand til at køre tourbusserne trygt og sikkert.

Hvor og hvornår

Tirsdag den 5. marts 2024 kl. 10.00-16.30 (senest).

Kurset bliver afholdt i Københavnsområdet (mere info kommer via mail).

Målgruppe

Kurset er for kvinder og kønsminoriteter, der arbejder i musikbranchen, er over 18 år* og har almindeligt kørekort til bil. Man behøver ikke være medlem af Autor for at deltage. For at skabe et trygt rum, vil holdet have ca. 6 deltagere, fordelt ud i to tourbusser, der begge har en erfaren chauffør med.

*Denne aldersgrænse er sat ud fra biludlejningens almindelige brugsvilkår. 17-årige med kørekort har desværre ikke mulighed for at deltage i kurset.

OBS: Der er et no-show fee på 400 kr.

Kurset afholdes i samarbejde med biludlejningen Oscar, som stiller tourbusser til rådighed.

Som medlem af Autor kan du i øvrigt få rabat på billeje via Oscar.

tilmeld dig