Tekstgenerator 2023

Gå i dybden med dine egne sangtekster på Autors camp Tekstgenerator 2023 på Engelsholm Højskole i selskab med Dicte og Pablo Llambías til oktober. Frist: 1. maj.

Lær at læse dine sangtekster bedre og forstå, hvordan du konkret kan forbedre dem. Få inspiration og kyndig vejledning til at skrive bedre tekster i mødet med forfattere og sangskrivere.

Dicte. PR-foto.

I samarbejde med forfatter og underviser Pablo Llambías, samt sangskriveren Dicte byder Autor velkommen til fem intense dage 9.-13. oktober på Tekstgenerator 2023 med inspirerende gæstelærere i form af sangskrivere og digtere, der vil fortælle om deres tekstarbejde.

På Tekstgenerator 2023 lærer du at læse og se muligheder for at forbedre dine egne tekster og finde inspiration ved at opleve, de mange måder en tekst kan ”bevæge” sig på. Du vil finde fornyet glæde ved at opleve tekstskrivning som et spændende felt, der kan udvides på mange forskellige måder og få konkrete redskaber, du kan bruge i forhold til lige netop dine tekster.

Forhold dig til egne og andres tekster

Du bliver præsenteret for forskellige øvelser med udgangspunkt i dit eget arbejde. Det er øvelser, alle kan være med på, uanset baggrund, der vil skærpe dine kompetencer i tekstforståelse og skrivning. Du vil opleve at få læst både dine sangtekster og dine øvelser i plenum, idet læsning som holdoplevelse er centralt i forløbet. At forholde sig til også andres tekster er læringsmæssigt vigtigt i arbejdet med tekst.

Tekstgenerator-holder 2022 på Engelsholm.

Der vil blive skabt et trygt og fortroligt kunstnerisk rum med respekt for alle former for tekstligt og musikalsk arbejde, hvor du får mulighed for at kaste dig ud i helt nye ting og åbne op for nye kreative områder.

Pablo Llambías er forfatter og daglig underviser i tekstskrivning på Rytmisk Musikkonservatorium i København.

Dicte er sanger, komponist, guitarist og producer med mere end 10. albums bag sig, både som orkestermedlem, solist og tekstforfatter til bestillingsopgaver. Læs også om Dicte som Medlem i Fokus hos Autor.

fakta om TEKSTGENERATOR

Fakta om Tekstgenerator 2023

 • Tidspunkt: 9-13. oktober 2023.
 • Ansøgningsfrist: 1. maj 2023 kl. 23.59.
 • Sted: Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten
 • Leder: Forfatter og underviser på Rytmisk Musikkonservatorium, Pablo Llambías.

Autor afholder hovedparten af udgiften i forbindelse med din deltagelse, så du skal selv kun betale 1.000 kr. i deltagergebyr. Hvis du bliver udvalgt til at deltage, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Pladsen er endeligt din, når den er betalt.

Du skal selv medbringe dine egne sangtekster til Tekstgenerator 2023. Sangteksterne kan være på alle sprog. Medbring tre sangtekster i tolv kopier hver.

Har du spørgsmål til Tekstgenerator 2023? Så er du velkommen til at kontakte Pablo Llambías på pablollambias@hotmail.dk eller tlf. 27 29 11 85.

sådan søger du

Vi stiller 10 pladser til rådighed på opholdet, og du skal ansøge for at komme med. Opholdet er kunstnerisk kurateret, dvs. der er udvælgelse blandt ansøgerne for derigennem at sammensætte det bedste hold. Kurateringen foretages af Pablo Llambías og Dicte.

Du skal være medlem af Koda for at ansøge. Du ansøger via Koda Kulturs ansøgningssystem, hvor du logger ind med Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og Tekstgenerator.

Til ansøgningen skal du være klar til at uploade disse ting:

 • Minibiografi/CV (pdf).
 • Tre af dine sange – enten som link til offentligt tilgængelig website (ikke streamingtjeneste) eller vedhæftet som mp3/m4a. Der lægges dog ikke stor vægt på lydfilerne i forbindelse med denne tekstorienterede camp.
 • Tre sangtekster i én pdf, udvalget vil primært kigge på disse.
 • Pressefoto kan uploades, men er ikke et krav.

I din ansøgningstekst og/eller minibiografi må du meget gerne komme ind på:

 • Hvad du forventer af din deltagelse i Tekstgenerator 2023.
 • Hvilke bands eller personer, du har skrevet sange til.
 • Hvem dine eventuelle inspirationskilder er, hvad tekst angår.
 • Hvordan du vil beskrive din egen sangskrivning, hvad tekst angår.
 • Hvis du har specielle hensyn, der skal tages ift. mad eller lignende.

Alle ansøgere får besked, om de er med på campen midt i maj 2023.

Det anbefales at lave sin ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk hjælp fra sekretariatet eller Koda Kultur, hvis der er brug for det.

SØG TEKSTGENERATOR HER

Tekstgenerator bliver til med midler fra Koda Kultur.