Dicte

… er aktuel med albummet All Good As It Is, som delvist er skrevet under coronanedlukningen. Det påvirkede både albummets temaer, stemning og lyd.

Sangskriver, sanger og guitarist Dicte Westergaard Madsen udsendte 29. januar 2021 albummet All Good As It Is om politisk opvågnen, forgiftet sind, glæden ved livet, sårbarhed, grådighed, grænseløshed, søsyge – og lidt om kærlighed. Med 10 sange, som alle er nedslag i det voksne liv.

Dicte fortæller, at albummet er skrevet over de seneste fire år, men at en stor del er blevet til, siden pandemien brød ud, og Danmark blev kastet ud i en kollektiv coronakarantæne.

Undtagelsestilstanden har affødt mange tanker, som er blevet til sange, og mange overvejelser om den situation, vi alle står i nu. Dicte fortæller: ”I lang tid var samfundet slet ikke klar over, hvad kultur gør for mennesker… Vi har brug for at varme os ved den, ved hinanden. Vi har brug for at være en del af noget, af et fællesskab, og det giver musikken og kulturen os en fornemmelse af. Det er en skandale, hvor lang tid, der er gået, før vi fik øjnene op for det. Hvor meget kulturen betyder. Og hvor voldsom isolationen er for os nu.”

Musikalsk har 2020 også præget All Good As It Is. ”Efter lockdown kom der en anden stemning til albummet. Rent praktisk er vi endt med at lave halvdelen af pladen online, Jonas Struck og jeg, som sendte bidder frem og tilbage til hinanden og de andre musikere. Det har været en anden proces, hvor jeg har måttet give mere slip… Hvor folk har budt ind på en anden måde, og det er der kommet noget fantastisk ud af.”

Play
Dicte: “Can’t Be the Last”.