Lær at læse dine sangtekster bedre og forstå, hvordan du konkret kan forbedre dem, på Autors camp Tekstgenerator 2022 på Engelsholm Højskole den 24.-30. april 2022. Frist: 9. februar.

Opdatering: Årets gæsteoplægsholdere bliver sangskriver og sanger Katrine Stochholm, der er kendt fra dels sit soloprojekt og dels fra Under Byen samt Mads Damsgaard Christensen aka. Goss (tidligere den ene halvdel af Reptile Youth). De besøger Tekstgenerator og deler ud af deres egne erfaringer med tekstarbejdet.

Få inspiration til at skrive tekster i mødet med forfattere og sangskrivere. I samarbejde med forfatter og underviser Pablo Llambías, samt sangskriver og underviser Soffie Viemose (Lowly), byder Autor velkommen til fem intense dage på campen Tekstgenerator 2022 med inspirerende gæstelærere og foredragsholdere. Bliv bedre til at arbejde med dine egne sangtekster under kyndig vejledning, når den afholdte camp vender tilbage i foråret 2022.

På Tekstgenerator lærer du at læse dine egne tekster bedre. Du lærer noget om, hvad der gør god tekst god og hvorfor. Du får indblik i, hvordan du kan skrive bedre tekster. Du får konkrete redskaber, som du kan arbejde med i hver enkelt sang, og du vil blive inspireret til at arbejde med tekst og finde glæde i det. På Tekstgenerator vil du også møde spændende gæster, sangskrivere og digtere, der vil fortælle om deres arbejde med tekst.

Soffie Viemose fra Lowly er medunderviser på Tekstgenerator. Foto: Daniel Nielsen.
Opmærksomhed til teksterne

På Tekstgenerator 2022 vil du blive præsenteret for forskellige øvelser med udgangspunkt i dit eget arbejde. Det er øvelser, alle kan være med på, uanset baggrund, og som vil skærpe dine kompetencer i tekstforståelse og skrivning. Du vil opleve at få læst både dine sangtekster og dine øvelser i plenum, idet læsning som holdoplevelse er centralt i forløbet. At forholde sig til også andres tekster er læringsmæssigt vigtigt i arbejdet med tekst.

Der vil blive skabt et trygt og fortroligt kunstnerisk rum med respekt for alle former for tekstligt og musikalsk arbejde. Du vil få mulighed for at kaste dig ud i helt nye ting i trygge rammer. Du vil føle dig klædt på til at kaste dig ud i noget helt nyt og se, hvor det bærer hen. Du vil blive mere klar over dine muligheder og valg og åbne op for nye kreative områder.


fakta om TEKSTGENERATOR

I 2022 finder Tekstgenerator sted på Engelsholm Højskole nær Vejle.

Pablo Llambías er forfatter og underviser i tekstskrivning på Rytmisk Musikkonservatorium i København. Soffie Viemose er sangskriver i Lowly og underviser i sangskrivning på Roskilde Festival Højskole og på Rytmisk Musikkonservatorium.

Koda Kultur afholder hovedparten af udgiften ifm. din deltagelse, så du skal kun selv betale 1.000 kr. i deltagergebyr.

Hvis du bliver udvalgt til at deltage, vil du modtage en faktura på din egenbetaling. Hvis du ikke har betalt de 1.000 kr. inden den påførte betalingsfrist, vil pladsen tilfalde en anden ansøger.

Du skal selv medbringe dine egne sangtekster til Tekstgenerator. Sangteksterne kan være på både dansk, norsk, svensk, engelsk. Medbring mindst fem sangtekster.

Corona: Deltagelse kræver gyldigt coronapas. Vi følger de retningslinjer, myndighederne ellers udstikker ifm. corona. Hvis opholdet eller ens deltagelse skulle blive aflyst pga. coronarestriktioner, får man sin egenbetaling retur.

Hvornår: 24.-30. april 2022..
Hvor: Engelsholm Højskole, Engelsholmvej 6, 7182 Bredsten.
Leder: Forfatter og underviser på Rytmisk Musikkonservatorium, Pablo Llambías.
Ansøgningsfrist: Onsdag den 9. februar 2022 kl. 23.59.

Har du spørgsmål til Tekstgenerator 2021? Så er du velkommen til at kontakte Pablo Llambías på pablollambias@hotmail.dk eller tlf. 27 29 11 85.

sådan søger du

Der stilles 10 pladser til rådighed på opholdet, og du skal ansøge for at komme med. Du skal være medlem af Koda for at ansøge. Du ansøger via Koda Kulturs ansøgningssystem, hvor du logger ind med Nem-ID. Vælg Arbejdsophold og Tekstgenerator.

Til ansøgningen skal du være klar til at uploade disse ting:

  • Minibiografi/CV (pdf).
  • Tre af dine sange – enten som link til offentligt tilgængelig website (ikke streamingtjeneste) eller vedhæftet som mp3/m4a. Der lægges dog ikke stor vægt på lydfilerne i forbindelse med denne tekstorienterede camp.
  • Fem sangtekster i én pdf, udvalget vil primært kigge på disse.
  • Pressefoto kan uploades, men er ikke et krav.

Du skal også skrive en kortere ansøgning. I din ansøgningstekst må du meget gerne komme ind på:

  • Hvad du forventer af din deltagelse i Tekstgenerator 2022.
  • Hvilke bands eller personer, du har skrevet sange til.
  • Hvem dine eventuelle inspirationskilder er, hvad tekst angår.
  • Hvordan du vil beskrive din egen sangskrivning, hvad tekst angår.
  • Hvis du har specielle hensyn, der skal tages ift. mad eller lignende.

Det anbefales at lave sin ansøgning i god tid inden ansøgningsfristen, så der er tid til at få teknisk hjælp fra sekretariatet, hvis du har brug for det.

Opholdet er kunstnerisk kurateret, dvs. der er udvælgelse blandt ansøgerne for derigennem at sammensætte det bedste hold. Kurateringen foretages af Pablo Llambías og Soffie Viemose.

SØG TEKSTGENERATOR HER

Ansøgningsfrist: 9. februar 2022.

Tekstgenerator bliver til med midler fra Koda Kultur.