Osgoods netværk: Vagn E. Olsson

Talk med Vagn E. Olsson om alt fra punk til kompositionsmusik og freejazz den 2. november. Livemusik med Olsson og Osgood samt Peter Laugesen og Benita Haastrup m.fl.

Kom med, når Kresten Osgood taler med musikeren, komponisten og forfatteren Vagn E. Olsson. Det sker, når Osgoods netværk mødes til en ny omgang gratis talk og livemusik tirsdag den 2. november 2021 kl. 18.30 i Literaturhaus på Nørrebro i København.

Vagn E. Olsson har en mangefacetteret baggrund i musikken. Lige fra punk og no wave i 80’erne med No Knox og Tapehead til 90’erne, hvor Olsson lavede kompositionsmusik. I den periode skrev han strygekvartetter og musik for kammerensembler og live elektronik.

Olsson har været forbi grupperne Revolutionens Børn og Paradisets Børn, og i 00’erne har han ledet hybridensemblet El Hombre Invisible med Peter Peter og Andreas Hauer. Desuden er Olsson forfatter og digter.

Til denne talk vil han sammen med Kresten Osgood vende nogle af perioderne i sit lange virke og komme ind på, hvordan han har skabt musik i de vidt forskellige konstellationer og genrer.

Efter samtalen mellem Osgood og Olsson er der livemusik med Peter Laugesen, Pierre Dørge, Irene Becker & Benita Haastrup Kvartet kl. 20.

Aftenen afsluttes af duo performance med Kresten Osgood og Vagn E. Olsson.

Tid: Tirsdag den 2. november 2021 kl. 18.30
Sted: Literaturhaus, Møllegade 7, 2200 København N.
Tilmelding: Tilmeld dig ved at sende en mail til Kresten Osgood på osgood@funky.dk.

om vagn e. olsson

Vagn E. Olsson har en baggrund inden for punk og no wave i 80’erne med bl.a. grupperne No Knox, Tapehead og Somesax.

Fra 1990 og frem er det i overvejende grad kompositionsmusik, Olsson har kastet sig over. Bl.a. står han bag en strygekvartet for Arditti Quartet, soloviolin ved Elisabeth Zeuthen og åben komposition for kammerensemble og live elektronik.

Siden 2000 har Olsson ledet sit eget hybridensemble El Hombre Invisible med Peter Peter og Andreas Hauer m.fl. Hør bl.a. albummet Vagn E. Olsson Presents El Hombre Invisible (2007).

Vagn E. Olsson har også været en del af agitpropgruppen Revolutionens Børn med Marie Bertel, Andreas Führer og Johs Lund, DIY-ensemblet Paradisets Børn med Anja Jakobsen og Felia Gram-Hanssen, og han har samarbejdet med freejazztrioen 3 Avantis i 2010’erne.

Dertil har den mangefacetterede komponist, musiker og improvisator et virke som forfatter. Han har fem udgivelser bag sig, senest Hic Sunt Dracones fra 2017. 

transportrefusion

Der ydes transportrefusion for DJBFA-medlemmer og andre Koda-medlemmer i forbindelse med deltagelse i arrangementer i DJBFA’s netværk, hvis man bor (og skal rejse) mere end 120 km. væk.

Du skal rejse med billigste transportform (ikke taxa), og du kan få refunderet op til 1.000 kr. Kopi af transport-bilagene sendes til djbfa@autor.dk.

Se alle de komponistnetværk, DJBFA præsenterer.

Netværket bliver til med midler fra Koda Kultur.