I seneste runde kunne legatudvalget uddele arbejdslegater til komponister og sangskrivere for 1,7 millioner. Næste ansøgningsfrist er 1. marts.

DJBFA’s førsteprioritet med de midler, vi råder over, er at støtte den skabende del af arbejdet med musikken. Det arbejde, der ellers er ulønnet. Hvor der er brug for tid og rum til at opfinde noget helt nyt, få ideer – være håndværker, men især at være kunstner.

Næsten 1,7 mio. kr. er blevet sendt ud til musikskabere i Danmark i form af arbejdslegater i seneste legatrunde (med fristen 1. december 2020). Dermed blev der fra 2020 uddelt rundt regnet 6,2 millioner til arbejdslegater fra den del af Kodas Kulturelle Midler, som DJBFA administrerer.

Alle legatmodtagerne kan ses under Arbejdslegater og Tidligere støttemodtagere. Se også listen over den seneste rundes legatmodtagere lige her.

Anja Følleslev, Bilal Irshed og Jens B. Christiansen udgjorde udvalget i 2020.

Ansøgningsfrister i 2021

I 2021 er der to ansøgningsfrister til arbejdslegaterne. Den ene er lige om hjørnet, nemlig den 1. marts. Næste frist er 1. oktober. Begge dage kl. 23.59.

Har du søgt legat efter fristen 1. december kl. 12.00, kommer din legatansøgning automatisk med i første runde i 2021.

Tre nye udvalgsmedlemmer

Hvert år udpeger DJBFA’s bestyrelse et nyt legatudvalg til at gennemgå de mange ansøgninger. Udvalget sammensættes af tre komponister/sangskrivere med forskellige kompetencer og indblik i musikken. I 2021 består udvalget af Anna Rosenkilde, Morten Alfred Høirup og Victor Dybbroe (fra DJBFA’s bestyrelse).

Udvalgene er til enhver tid underlagt et inhabilitetsprincip, så det enkelte medlem ikke indgår i drøftelse og legatuddeling til komponister, de selv er tæt på personligt eller arbejdsmæssigt.

LÆS MERE OG ANSØG